2016-12-03 15:44

ULTIMA ORA


Judecătoarea din Focşani, acuzată pentru luare de mită şi trafic de influenţă

 |  10:48
Judecătoarea din Focşani, acuzată pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Judecătoarea Anişoara Topor, magistrat la Secţia Civilă a Judecătoriei Focşani, va fi dusă vineri în faţa Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au reţinut-o pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Anişoara Topor, în calitate de judecător la Judecătoria Focşani, în zilele de 16 şi 17 iunie 2010, a pretins și primit suma de 80.000 lei prin intermediar şi 700 de euro în mod direct de la un denunţător pentru ca, în schimb, să pronunţe o hotărâre judecătorească favorabilă acestuia din urmă într-o cauză civilă, potrivit unui comunicat al DNA.

Judecătoarea a primit foloase constând în lucrări de amenajare a casei sale de vacanţă, în a doua jumătate a lui 2010, pentru a-şi folosi influenţa astfel încât denunţătorul să obţină o hotărâre judecătorească favorabilă şi în recurs, informează Agerpres.

Potrivit preşedintelui Judecătoriei Focşani, Daniela Matache, judecătoarea Anişoara Topor nu a avut nicio abatere disciplinară, iar la evaluarea anuală a obţinut calificativul "Foarte bine". 

Potrivit președintelui Tribunalului Vrancea, Costică Diță, judecătoarea a mai fost reclamată în câteva rânduri, iar Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii a efectuat verificări.

Familia Topor are în proprietate o vilă şi un apartament în Focşani, şi o casă de vacanţă în comuna Lepşa (Vrancea). Potrivit declaraţiei de avere, Anişoara Topor a câştigat anul trecut 70.671 de lei, iar soţul ei, Marian Topor a câştigat din avocatură 12.750 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-11-05

TAGURI: Anişoara_Topor, mită, FocșaniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

DNA cere pedeapsă mai mare pentru Adrian Severin Procurorii DNA au cerut magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție o pedeapsă... 14 Noi 2016 | (1)
Una din trei familii din România dă mită pentru servicii publice Aproape o treime dintre gospodariile romanesti recurg la mita pentru a-si facilita accesul la... 16 Noi 2016 | (0)