2017-01-22 10:15

ULTIMA ORA


Judecătoarea din Focşani, acuzată pentru luare de mită şi trafic de influenţă

 |  10:48
Judecătoarea din Focşani, acuzată pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Judecătoarea Anişoara Topor, magistrat la Secţia Civilă a Judecătoriei Focşani, va fi dusă vineri în faţa Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au reţinut-o pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Anişoara Topor, în calitate de judecător la Judecătoria Focşani, în zilele de 16 şi 17 iunie 2010, a pretins și primit suma de 80.000 lei prin intermediar şi 700 de euro în mod direct de la un denunţător pentru ca, în schimb, să pronunţe o hotărâre judecătorească favorabilă acestuia din urmă într-o cauză civilă, potrivit unui comunicat al DNA.

Judecătoarea a primit foloase constând în lucrări de amenajare a casei sale de vacanţă, în a doua jumătate a lui 2010, pentru a-şi folosi influenţa astfel încât denunţătorul să obţină o hotărâre judecătorească favorabilă şi în recurs, informează Agerpres.

Potrivit preşedintelui Judecătoriei Focşani, Daniela Matache, judecătoarea Anişoara Topor nu a avut nicio abatere disciplinară, iar la evaluarea anuală a obţinut calificativul "Foarte bine". 

Potrivit președintelui Tribunalului Vrancea, Costică Diță, judecătoarea a mai fost reclamată în câteva rânduri, iar Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii a efectuat verificări.

Familia Topor are în proprietate o vilă şi un apartament în Focşani, şi o casă de vacanţă în comuna Lepşa (Vrancea). Potrivit declaraţiei de avere, Anişoara Topor a câştigat anul trecut 70.671 de lei, iar soţul ei, Marian Topor a câştigat din avocatură 12.750 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-11-05

TAGURI: Anişoara_Topor, mită, FocșaniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image