2019-01-24 04:31


Julian Assange consideră că Statele Unite vor să facă presiuni asupra jurnaliştilor

 |  14:23
Julian Assange consideră că Statele Unite vor să facă presiuni asupra jurnaliştilor

FondatorulWikiLeaks, Julian Assange, a apreciat miercuri că voinţa administraţieiamericane de a-l judeca ar trebui să fie percepută ca un avertisment adresattuturor jurnaliştilor, într-un interviu pentru postul american de televiziuneMSNBC.

"Auexistat încercări deliberate de scoatere (a WikiLeaks) de sub protecţia oferităde Primul Amendament" al Constituţiei americane, care garanteazălibertatea de exprimare, a dat asigurări Assange, care se consideră jurnalist.

"Trebuiesă rămânem grupaţi şi să rezistăm contra acestei reinterpretări a PrimuluiAmendament", a adăugat el, citând "declaraţii" potrivit căroraprocurorii americani ar intenţiona să ancheteze cotidianul american New YorkTimes, care a început publicarea celor peste 250.000 de telegrame diplomaticedezvăluite de WikiLeaks, pentru "ceea ce ei numesc «complot în vedereaspionajului»".

Dacă"autorităţile americane ne vizează şi ne distrug", alţi jurnalişti artrebui să îşi facă griji, pentru că "ei vor fi următorii", a sugeratAssange.

Înplus, el a respins acuzaţiile de "terorism cu tehnologie de vârf",venind inclusiv din partea vicepreşedintelui american, Joe Biden.

"Terorismulse defineşte prin violenţă sau prin ameninţarea cu violenţa pe care un grup outilizează în scopuri politice", a declarat el. "De patru ani, decând publicăm în 120 de ţări, nimeni nu a fost rănit fizic din cauza activităţiinoatre", a continuat el.

"Oricarear fi teroriştii aici, nu noi suntem aceia", a declarat, ironic,fondatorul WikiLeaks. "Dar constatăm că există ameninţări repetate dinpartea unor oameni (...) care fac apel la asasinarea mea, la răpirea echipeimele", a adăugat Julian Assange.

"Cemesaj se trimite despre statul de drept în Statele Unite?", a întrebatacesta.

Înopinia sa, soldatul american Bradley Manning, suspectat că se află la origineascurgerii de informaţii, este "un deţinut politic".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-05-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...