2019-02-16 05:29


Julian Assange se teme că ar putea fi ucis dacă va fi extrădat în America

 |  15:39
Julian Assange se teme că ar putea fi ucis dacă va fi extrădat în America
Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a declarat că are "şansemari" să fie ucis într-o închisoare americană dacă va fi extrădat înStatele Unite pentru spionaj.

Într-un interviu acordat cotidianul The Guardian, Assange a apreciat cădacă Statele Unite vor reuşi să obţină extrădarea lui pentru a-l încarcera, are"şanse mari" să fie asasinat în închisoare "în stilul JackRuby".

Ruby l-a asasinat pe Lee Harvey Oswald la 24 noiembrie 1963, la două ziledupă ce Oswald a fost arestat pentru asasinarea preşedintelui Kennedy.

Australianul, care beneficiază în prezent de un regim de libertatecondiţionată în Marea Britanie, este ameninţat de o extrădare în Suedia pentru"agresiuni sexuale". La rândul său, Washingtonul intenţionează să îladucă în faţa justiţiei pentru spionaj după difuzarea de către WikiLeaks a miide note diplomatice americane.

Arestat la 7 decembrie la Londra, în virtutea unui mandat de arestareeuropean emis de autorităţile suedeze, Julian Assange a petrecut în total nouăzile în arest. Audierea privind eventuala sa extrădare în Suedia va începe la 7februarie. Dar aceasta ar putea dura mai multe luni, din cauza numeroaselorapeluri posibile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-06-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...