2019-02-20 09:29


Julio Iglesias: România este o ţară minunată, în care am simţit afecţiunea sinceră a oamenilor

 |  17:19
Julio Iglesias: România este o ţară minunată, în care am simţit afecţiunea sinceră a oamenilor

JulioIglesias consideră că România este o "ţară minunată", în care s-asimţit mereu "acasă", potrivit unei scrisori adresate de artistulspaniol organizatorilor Galei Internaţionale a Celebrităţilor-Spania 2010, uneveniment organizat pe 3 decembrie, la Madrid.

JulioIglesias va primi Trofeul Celebrităţii pe 3 decembrie, la UniversitateaComplutense din Madrid, în cadrul evenimentului "Gala Internaţională aCelebritatilor - Spania 2010", organizat de Universitatea Complutense dinMadrid, cu sprijinul Departamentului Românilor de Pretutindeni - GuvernulRomâniei şi TVR Internaţional, potrivit unui comunicat.

Potrivitcomunicatului, Julio Iglesias îşi arată recunoştinţa faţă de români într-oscrisoare oficială adresată organizatorilor şi juriului Galei Internaţionale aCelebrităţilor - Spania 2010.

"Măsimt onorat şi profund recunoscător pentru Trofeul Celebrităţii, pe care îl voiprimi din partea României. Legătura mea de prietenie şi dragoste cu românii aînceput în anul 1969, când, datorită iubitului meu prieten Valeriu Lazarov, amparticipat la Festivalul «Cerbul de Aur», la Braşov, de unde păstrez frumoaseamintiri. Am avut norocul să colaborez mulţi ani cu Valeriu, în Spania, şi amînvăţat atâtea lucruri de la el. Astăzi, ne lipseşte tuturor, nu numai pentrucă a fost un geniu al televiziunii, ci şi pentru că, înainte de toate, a fostun mare om, nespus de generos, şi un foarte bun prieten. De fiecare dată când m-amîntors în România - în 1999, 2007 şi 2008 - am simţit afecţiunea sinceră aoamenilor, am descoperit o ţară minunată în turneele pe care le-am făcut şi maipresus de orice, m-am simţit acasă. Pentru toate acestea, vreau să profit deaceastă ocazie ca să le mulţumesc din inimă românilor", se arată înscrisoarea adresată de Julio Iglesias către Octavian Bellu, Cristian Ţopescu şiMihaela Şerban.

Filosofulcontemporan spaniol, Fernando Savater - o altă personalitate care va primiTrofeul Celebrităţii în cadrul galei din 3 decembrie - îi dedică distincţiafilosofului român Emil Cioran.

"Ţinsă aduc sincere mulţumiri pentru această onoare care mi se face. De fapt,întâlnirea mea cu Cioran şi difuzarea gândirii lui Cioran m-a îmbogăţit pe minemai mult decât pe ceilalţi. Adevăratul premiu şi stimulul decisiv pentrudezvoltarea mea intelectuală a fost întâlnirea cu opera marelui filosof românşi apoi cu Cioran personal, cu care am fost prieten peste 20 de ani. Elniciodată nu a vrut să fie maestru, dar a fost pentru mine şi cred că prinintermediul traducerilor pe care le-am făcut operelor sale, a fost un maestrupentru milioane de persoane care vorbesc limba spaniolă. Din acest motiv, acesttrofeu este deosebit de generos, fiindcă mă recompensează pe mine, care am fostrecompensat de marele scriitor şi gânditor român. Acum, că suntem aproape decomemorarea centenarului său, mă simt deosebit de emoţionat să îmi amintesc deel. Deşi nu îi este necesar, este el cel care merită acest trofeu. I-l dedicdin inimă şi vă transmit dumneavoastră sincerele mele mulţumiri", se aratăîntr-o scrisoare transmisă de Fernando Savater lui Cristian Ţopescu.

Invitatulde onoare al Galei Internaţionale a Celebrităţilor - Spania 2010 va fi DonLeandro Alfonso de Bórbon Ruiz, unchiul regelui Juan Carlos al II-lea alSpaniei. Şi el va primi un Trofeu al Celebrităţii în cadrul evenimentului.

"MulţumescRomâniei pentru trofeul pe care mi-l va acorda. Trebuie să recunosc că aceastădistincţie este specială pentru mine, datorită relaţiei excepţionale pe care oam cu grupul de artişti români de la Madrid. Acest trofeu, care îmi esteacordat la scurt timp după ce artistul Romeo Niram a oferit un tablou nepotuluimeu, prinţul Felipe de Asturias, întăreşte relaţiile dintre România şi Spaniaşi face ca artiştii români să fie cât mai apreciaţi în Spania", a declaratDon Leandro de Bórbon Ruiz.

Printrecei care vor mai primi Trofeul Celebrităţii în cadrul Galei Internaţionale aCelebrităţilor-Spania 2010 se numără portarul naţionalei Spaniei, IkerCasillas, dar şi Gheorghe Hagi, Gheorghe Craioveanu, Nicu Covaci, CostelBusuioc, artistul plastic Romeo Niram, scriitorul Fabianni Belemuski, artistulplastic Bogdan Ater, ambasadorul Romaniei la Madrid, Maria Ligor, şi consululRomâniei la Madrid, Petre Constantin. Totodată, un premiu special, postmortem,va fi acordat producătorului de televiziune Valeriu Lazarov.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-09-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...