2017-01-24 11:13


Jurnalista americană Marie Colvin a murit în timp ce-şi căuta pantofii

 |  10:19

Jurnalista americană Marie Colvin a murit miercurea trecută, într-un bombardament asupra oraşului sirian Homs, în timp ce-şi căuta pantofii pentru a fugi. De asemenea, fotoreporterul francez de război Remi Ochlik a decedat în acelaşi bombardament.

Potrivit cutumei, Marie Colvin şi alţi jurnalişti şi-au lăsat încălţările la intrarea într-o clădire ce adăpostea un centru de presă improvizat de rebeli în oraşul asediat. Jurnaliştii se aflau la parterul imobilului pentru că etajele superioare fuseseră lovite de rachete.

Marie Colvin s-a precipitat spre intrarea în clădire pentru a-şi recupera pantofii şi a fugi, deşi nicio persoană nu a fost atinsă de explozia rachetelor. Faţada clădirii a fost lovită de o nouă rachetă, luând viaţa fotoreporterului francez de război Remi Ochlik, dar şi a jurnalistei americane.   În acelaşi atac, jurnalista franceză Edith Bouvier şi fotoreporterul britanic Paul Conroy au fost răniţi şi aşteaptă să fie evacuaţi.

Afirmând că tentativele salvatorilor de a recupera rămăşiţele pământeşti ale lui Marie Colvin sunt prea riscante, mama jurnalistei dispărute, Rosemarie Colvin, a declarat că fiica ei va fi, probabil, înhumată în Siria.

Negocierile privitoare la evacuarea rămăşiţelor pământeşti ale celor doi jurnalişti au fost sâmbătă întrerupte de către Crucea Roşie şi Semiluna roşie siriană, potrivit Agerpres.

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-02

TAGURI: Marie_Colvin, jurnalişti, Siria, bombardamentComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image