2019-02-16 05:24


Jurnalistul moldovean Ernest Vardanean, condamnat la 15 ani de închisoare

 |  08:27
Jurnalistul moldovean Ernest Vardanean, condamnat la 15 ani de închisoare

Jurnalistul Ernest Vardanean a fost condamnat la 15 ani de închisoare,fără confiscarea proprietăţii, de Curtea Supremă de Justiţie din Transnistria,relatează PRO TV Chişinău.

Potrivit serviciului de presă alMinisterului Securităţii de la Tiraspol, jurnalistul a fost reţinut deautorităţile transnistrene la 7 aprilie 2010, fiind acuzat de înaltă trădare şispionaj în favoarea Republicii Moldova. În cadrul procesului,Vardanean şi-a recunoscut integral vina.

La 11 mai,jurnalistul a făcut o declaraţie la un post de televiziune transnistrean, încare a mărturisit că agenţii SIS (serviciul de informaţii al R.Moldova) i-ar ficerut să strângă informaţii despre poziţia Occidentului faţă de RepublicaMoldova, atât de la funcţionari din Tiraspol, cât şi de la reprezentanţi aiunor misiuni diplomatice la Chişinău.

Mama luiVardanean şi avocatul familiei susţin că jurnalistul a fost torturat psihic casă declare neadevăruri. Pentru eliberarea acestuia au pledat mai multeorganizaţii neguvernamentale, care au invocat încălcarea drepturilorfundamentale ale omului de către autorităţile transnistrene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-03-18
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...