2017-01-18 10:01

ULTIMA ORA


Jurnalul lui Osama ben Laden: Teroristul plănuia atentate de Ziua Independenţei, Crăciun şi 11 septembrie

 |  13:34
Jurnalul lui Osama ben Laden: Teroristul plănuia atentate de Ziua Independenţei, Crăciun şi 11 septembrie
Jurnalul lui Osama ben Laden includeinformaţii despre importanţa de a ataca Statele Unite şi o listă cu dateleimportante din calendarul american, respectiv Ziua Independenţei, Crăciunul sauîmplinirea a zece ani de la atacurile din 11 septembrie, a declarat un oficialcitat de CNN.

Anchetatoriiamericani cred că informaţii similare sunt conţinute şi în alte documente, adeclarat sursa citată. Ideeade a viza trenuri de călători, asupra căreia autorităţile au avertizatsăptămâna trecută, a fost aflată din acest jurnal.

Pentru moment însă, afirmă oficialul, nu există informaţii despremomentul, data sau locul vreunui atac specific, iar multe dintre acesteînsemnări sunt văzute mai degrabă ca idei ale lui ben Laden decât ca planurireale.

În acelaşi jurnal, Osama benLaden calculase câţi americani ar trebui să ucidă pentru a forţa Statele Unitesă se retragă din Orientul Mijlociu, relatează BBC News Online. LiderulAl-Qaida ar fi conchis că numai mii de morţi, ca în atacurile din 11septembrie, ar fi fost suficient pentru acest lucru, afirmând că atacurile maimici decât cele din 11 septembrie nu au impactul dorit.

Elscrie că şi alte oraşe americane, cum ar fi Los Angeles, ar trebui luate dreptţintă, nu numai New York.

Planurilelui ben Laden includ comploturile din Europa de anul trecut când călătorii şiambasadele au fost în alertă, potrivit unor oficiali americani.

Totodată,precizează sursele citate, ben Laden ar fi comunicat cu exteriorul prin mesajescrise pe stick-uri de memorie, locuinţa sa neavând telefon sau acces laInternet.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-10-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image