2017-01-19 21:45

ULTIMA ORA


Juve solicită sancţionarea lui Inter

 |  13:47
Juve solicită sancţionarea lui Inter

Juventus Torino a solicitat UEFA să studieze decizia de atribuire a titlului italian din 2006 clubului Inter Milano, în plină afacere Calciopoli, contestând decizia federaţiei italiene, a declarat preşedintele ''Bătrânei Doamne'', Andrea Agnelli.

Juve a solicitat UEFA să verifice dacă Inter era implicată de asemenea în Calciopoli, scandal în urma căruia formaţia torineză a pierdut titlul la masa verde în beneficiul lui Inter. De asemenea, Juve solicită excluderea lui Inter din Liga Campionilor, conform articolului 2.05 al competiţiei, care permite excluderea unui club pentru implicarea directă sau indirectă în cazuri de corupţie.

Juve susţine că Inter trebuie de asemenea sancţionată pentru implicarea în Calciopoli, pe baza noilor înregistrări telefonice care în final nu au mai schimbat deciziile din 2006.

''Pe teren, noi am câştigat 29 de titluri şi nu 27, suntem conştienţi de asta'', a adăugat Agnelli.

În scandalul Calciopoli din 2006, de manipulare a unor meciuri cu ajutorul arbitrilor, Juventus a pierdut titlul din 2005, care nu a mai fost atribuit, şi pe cel din 2006, care a revenit lui Inter, clasată pe locul 3. AC Milan, locul 2 în 2006, a fost sancţionată cu pierderea unor puncte, în timp ce Juve a fost retrogradată în Serie B.

Cererea clubului torinez are însă şanse aproape nule de reuşită, pentru că acel articol de regulament a fost introdus în 2007, prea târziu pentru afacerea din 2006.

În etapa a doua din Serie A (prima a sezonului), Juve a învins duminică echipa Parma cu 4-1.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image