2017-01-18 01:40

ULTIMA ORA


Kelemen Hunor despre reorganizarea administrativă: Nu exclud posibilitatea ca locuitorii din Harghita şi Covasna să iasă în stradă

 |  16:56
Kelemen Hunor despre reorganizarea administrativă: Nu exclud posibilitatea ca locuitorii din Harghita şi Covasna să iasă în stradă
Liderul UDMR Kelemen Hunor nu exclude posibilitateaca locuitorii din Harghita şi Covasna să iasă în stradă şi să protesteze paşnicfaţă de reorganizarea administrativ-teritorială, apreciind că protestul este unmijloc democratic prin care oamenii pot să îşi spună părerea despre un lucrusau altul.

Kelemen a declarat, duminică, pentru corespondentulMEDIAFAX, că intenţia UDMR este să blocheze demersul de reorganizare iniţiat dePDL, folosind mijloace parlamentare, democratice, prin Guvern sau prinParlament.

"Intenţia noastră este să blocăm acest demers,această reformă administrativă şi să folosim mijloace parlamentare,democratice, dialogul, prin Guvern, prin Parlament şi să nu se întâmple ce estepreconizat. În cazul în care se trece la o astfel de reformă administrativă, aşacum în 1968, când Ceauşescu a încercat o reformă administrativă şi au ieşitoamenii în stradă şi a renunţat la acea reformă şi au fost formate cele douăjudeţe, aşa simt eu, aşa primesc informaţii, şi eu ca lider politic trebuie să ştiuce gândesc şi ce spun oamenii, nu exclud să iasă oamenii pe stradă. Asta înseamnăun mijloc democratic care se foloseşte peste tot în lume: dacă cineva vrea săprotesteze, poate să iasă în stradă, poate să spună ce gândeşte, ce doreşte",a spus Kelemen.

Liderul UDMR a precizat că aceasta este atmosfera pecare a întâlnit-o în comunitatea maghiară din Covasna şi Harghita, iar el, calider al Uniunii, nu poate să nu ţină cont şi "de aceste aspecte".

"Vorbim de mijloace democratice. Protestul paşniceste un mijloc democratic de a spune părerea despre un lucru sau alt lucru.Intenţia noastră este ca un astfel de subiect privind reorganizarea să fierepede stins şi dacă nu există consens în coaliţie să lăsăm totul şi să revenimmai târziu, peste un an, peste o jumătate de an", a afirmat Kelemen.

Preşedintele UDMR a făcut aceste declaraţii şi pentruo agenţie străină de presă, fiind preluate apoi de presa din România. Kelemen aspus că nu înţelege "de ce s-au inflamat spiritele" duminică dimineaţă,după ce au apărut declaraţiile sale date agenţiei străine de presă.

Proiectul PDL de reorganizare administrativă vizeazătrecerea de la 41 de judeţe la opt, iar capitalele acestor judeţe vor fiCluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti,anunţa liderul PDL Ioan Oltean.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, declara că Uniunea nupoate accepta varianta transformării regiunilor de dezvoltare în opt "judeţe-mamut",neexistând argumente suficiente pentru asta, şi avertiza că dacă PDL va insistape acest proiect va exista o problemă în Parlament şi nu va mai fi majoritate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-02-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image