2019-03-25 22:32


Kelemen, întrebat dacă UDMR iese de la guvernare în cazul trecerii la opt judeţe: Orice este posibil

 |  12:31
Kelemen, întrebat dacă UDMR iese de la guvernare în cazul trecerii la opt judeţe: Orice este posibil
PreşedinteleUDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, după ce a fost întrebat dacă Uniuneaar putea ieşi de la guvernare în cazul în care se va adopta reorganizarea ţăriiîn opt judeţe, că "orice este posibil".

Kelemena precizat, după şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale UDMR, că nu s-aluat o decizie privind poziţia Uniunii faţă de reorganizarea administrativă aţării, precizând că aceasta va fi luată la reuniunea CRU de sâmbătă.

KelemenHunor a mai declarat că UDMR nu susţine reorganizarea ţării în opt judeţe şi căse caută o soluţie de mijloc, dar că nu ştie în acest moment care este aceastăvariantă.

Lainsistenţele jurnaliştilor privind poziţia UDMR faţă de varianta ca Harghita,Mureş şi Covasna să fie alipite judeţului Braşov, Kelemen a răspuns: "Nufacem un joc de puzzle. (...) Vorbim despre principii şi despre intereselecomunităţilor locale".

ConducereaUDMR a informat, miercuri, grupurile parlamentare reunite ale Uniunii dinCamera Deputaţilor şi Senat, în cadrul unei şedinţe care a avut loc la PalatulParlamentului, despre consultările care au avut loc marţi la Cotroceni.

Deasemenea, vineri va avea loc o întâlnire a conducerii Uniunii cu şefii deorganizaţii teritoarele ale UDMR, urmată, sâmbătă, de ConsiliulReprezentanţilor Uniunii, la Târgu Mureş.

PreşedinteleTraian Băsescu a declarat, marţi seară, la Cotroceni, că luni se va face unanunţ oficial în privinţa reorganizării teritoriale, în coaliţie continuândpână atunci discuţiile, şeful statului menţionând, în acest context, că oricesoluţie este mai bună decât actuala stare de fapt.

Şefulstatului a menţionat că propunerea de reorganizare discutată la Cotroceni marţi- care prevede opt mari judeţe - nu este susţinută de UDMR.

Ela declarat că s-a convenit ca discuţiile să continue în coaliţie până luni,când se va face un anunţ oficial.

PremierulEmil Boc a declarat, marţi, după discuţiile de la Cotroceni cu şeful statului,că în coaliţie vor continua până la începutul săptămânii viitoate discuţiile petema reorganizării administrative, pentru a se lua o decizie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-03-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...