2017-01-20 14:02

ULTIMA ORA


Kevin Rudd ar putea redeveni premierul Australiei

 |  18:16
Kevin Rudd ar putea redeveni premierul Australiei

Fostul prim-ministru Kevin Rudd, înlocuit din funcţie de Julia Gillard în urmă cu un an, ar putea reveni în funcţie dacă ar avea loc alegeri legislative anticipate, potrivit sondajelor de opinie din Australia, informează The Telegraph.

Fostul lider al Partidului Laburist a fost înlocuit în iulie 2010, pe fondul unei scăderi dramatice a popularităţii, iar succesoarea Julia Gillard a condus Partidul Laburist în alegerile anticipate care au avut loc o lună mai târziu. Guvernul actualului premier se bazează însă pe o majoritate fragilă, asigurată de parlamentarii independenţi. În prezent, Kevin Rudd este ministrul de Externe al Australiei în guvernul condus de Julia Gillard.

Potrivit unui sondaj de opinie al publicaţiei Fairfax, dacă Partidul Laburist ar fi condus de Gillard în următoarele alegeri, acesta ar obţine doar 42% din voturi, în timp ce dacă la conducere s-ar afla Rudd, atunci laburiştii i-ar învinge pe adversarii lor de la Partidul Liberal, cu un scor de 52%-48%. Guvernul australian se confruntă de mai bine de un an cu implementarea unor măsuri nepopulare, cu impact negativ asupra obţinerii de voturi.

Premierul Gillard a promis că va lupta pentru impunerea unei legi a imigrării, precum şi pentru a limita emisiile de carbon ale marilor poluatori prin impunerea unei taxe de mediu, fapt care a provocat nemulţumiri majore în rândul companiilor de minerit din Australia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image