2019-01-17 00:35


Kim Jong-un, primul discurs oficial: „Înainte către victoria finală”

 |  14:37
Kim Jong-un, primul discurs oficial: „Înainte către victoria finală”

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a ţinut duminică primul său mare discurs public, după ce i-a succedat în decembrie tatălui său, Kim Jong-il, decedat la 69 de ani.

Kim Jong-un a ţinut să laude armata şi să încurajeze continuarea eforturilor pentru obţinerea „victoriei finale”, chiar dacă Phenianul a trecut printr-un eşec recent în urmă cu câteva zile, când o rachetă lansată la aniversarea naşterii fondatorului Coreei de Nord, Kim Il-sung, s-a dezintegrat la puţin timp după lansare.

Noul lider de la Phenian a preluat în urmă cu câteva zile şi ultimele funcţii care-i conferă întreaga putere în stat, consolidând astfel continuitatea dinastiei iniţiată de Kim Il-sung şi continuată de Kim Jong-il.

„Să mergem înainte către victoria finală", le-a spus Kim Jong-un zecilor de mii de persoane care i-au ascultat discursul de 20 de minute. „Pentru a creşte demnitatea lui Songun (armata pe primul loc) şi Chosun (Coreea) şi pentru a duce la bun sfârşit sarcina construirii unei ţări socialiste puternice şi prospere, trebuie să facem toate eforturile pentru a întări forţele armate populare”, a declarat liderul nord-coreean. 

„Superioritatea militară şi tehnologică nu mai este doar în mainile imperialiştilor. Vremurile în care inamicii ne ameninţau şi ne şantajau cu bombe atomice au trecut de mult”, a declarat noul lider de la Phenian, sugerând că ţara sa deţine arme nucleare, potrivit Mediafax.

Potrivit imaginilor captate de sateliţii de observare şi a specialiştilor pe probleme legate de Coreea, este foarte posibil ca regimul de la Phenian să se pregătească pentru un nou test nuclear, în ciuda criticilor comunităţii internaţionale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-07-29

TAGURI: discurs Kim Jong un, phenian, public, test nuclear
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NEUTRON
15 Apr 2012

Asta e dus cu pluta la fel de mult ca tatal si bunicul sau. Pacat de bietii coreeni care indura calvarul. Rusia si China au responsabilitatile cele mai mari in redarea libertatii coreenilor. Aceste state l-au facut mare pe Kim Ir Sen ele trebuie sa-l darame pe nepot.
Random imageUltimele stiri

loading...