2017-01-22 01:45

ULTIMA ORA


Kim Jong-Un, proclamat 'comandant suprem'

 |  07:32
Kim Jong-Un, proclamat 'comandant suprem'

Jong-Un, fiul şi succesorul lui Kim Jong-Il, a fost proclamat joi 'conducător suprem'. Evenimentul a avut loc la Phenian, în prezența unei imense adunări militare, în ultima din cele 13 zile de doliu naţional decretate în memoria lui Kim Jong-Il.

Kim Yong-Nam, care exercită funcţia onorifică de şef al statului, în cursul unui discurs în faţa a zeci de mii de soldaţi, de la înălţimea unui balcon ce dă în grandioasa Piaţă Kim Ir Sen, a afirmat că: 'marea inimă a tovarăşului Kim Jong-Il a încetat să mai bată (…) O despărţire atât de neaşteptată şi de timpurie este cea mai mare şi inimaginabilă pierdere pentru partidul nostru şi pentru revoluţie'. Conform imaginilor difuzate de televiziunea de stat, numeroşi civili puteau fi văzuţi de o parte şi de alta a esplanadei.

Kim Jong-Un, fiul cel mai tânăr şi succesorul lui Kim Jong-Il la putere, s-a aflat în aceste momente alături de Kim Yong-Nam. 'Respectatul tovarăş Kim Jong-Un este comandantul suprem al patriei noastre şi al armatei, care a moştenit inteligenţa, capacitatea de a comanda, caracterul, sensul moral şi curajul lui Kim Ir Sen', a subliniat Kim Yong-Nam.

Evenimentul din Piaţa Kim Ir Sen s-a încheiat în acordurile Internaţionalei, interpretată de o fanfară militară, şi cu o salvă de 20 de lovituri de tun, apoi au fost păstrate trei minute de tăcere întrerupte de sirenele vapoarelor şi trenurilor din întreaga ţară. Astfel, s-a încheiat doliul naţional de 13 zile în memoria lui Kim Jong-Il, liderul care a condus ţara timp de 17 ani. În urma prăbuşirii blocului comunist în Europa de Est şi URSS, armata joacă un rol important în Coreea de Nord, fiind condusă în numele doctrinei 'songun' (armata mai întâi), dezvoltată în anii 1990 de Kim Jong-Il pentru a menţine viabilitatea regimului său.

Partidul Muncitorilor, unica formaţiune politică din ţară, reprezintă celălalt centru al puterii, potrivit Agerpres.  


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-24

TAGURI: Kim_Jong-Un, Kim_Jong-Il, comandant, Coreea_de_NordComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image