2017-01-23 00:40


Kodak ar putea solicita protecţie sub legea falimentului

 |  11:01
Kodak ar putea solicita protecţie sub legea falimentului

Compania americană Eastman Kodak intenționează să solicite protecţie potrivit legii falimentului în cazul în care nu va reuşi să vândă portofoliul de brevete de invenţii. Dorind să obțină finanțare de un miliard de euro, bani care să-i permită să-şi continue operaţiunile în timpul procedurilor de faliment, Kodak negociază cu mai mulți potenţiali creditori.

Încă din ianuarie, cel mai târziu la începutul lunii februarie, compania intenționează să depună cererea de faliment sub Capitolul 11 al legislaţiei privind falimentul din SUA. Legislația americană permite reorganizarea sau restructurarea unei companii în timpul procedurilor de faliment.

În urma apariţiei informaţiilor despre un posibil faliment, acţiunile Kodak s-au prăbuşit cu 28% la bursa de la New York, la 47 de cenţi pe titlu.

Cu toate că reprezentanţii Kodak nu au comentat informaţiile, calificându-le drept zvonuri şi speculaţii, investitorii sunt sceptici în privința șanselor firmei de a reuşi o vânzare rapidă a brevetelor sau de a obţine o linie de finanţare de urgenţă.

Fiindcă profitul vânzărilor de produse de consum nu a ţinut pasul cu cheltuielile uriaşe ale companiei, care are sucursale şi angajaţi în întreaga lume, Kodak avertizat, în noiembrie, că ar putea da faliment dacă nu va reuşi să atragă finanţare de 500 milioane de dolari sau să vândă brevetele, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-02

TAGURI: faliment, Kodak, lege, SUAComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image