2017-01-20 14:03

ULTIMA ORA


Kovesi: În 2010, procurorii au sechestrat bunuri în valoare de peste 300 mil. euro

 |  13:10
Kovesi: În 2010, procurorii au sechestrat bunuri în valoare de peste 300 mil. euro

Procurorul general al României, CodruţaKovesi, a susţinut, luni, în şedinţa de bilanţ a Ministerului Public, faptul căanul trecut procurorii au sechestrat bunuri în valoare de peste 300 de milioanede euro, numărul acuzaţilor trimişi în judecată pentru evaziune şi contrabandăcrescând cu 125%.

Kovesia afirmat că numărul inculpaţilor trimişi în judecată, în 2010, pentru evaziunefiscală şi contrabandă a crescut în acest an cu 125 la sută, iar pentruinfracţiuni de corupţie cu 40 la sută.

Dacăîn anul 2009, în 31 de judeţe nu au fost instituite măsuri asigurătorii, încursul anului trecut, numai pentru infracţiuni de evaziune fiscală şicontrabandă, procurorii au sechestrat bunuri în valoare de peste 300 demilioane de euro, a spus şeful Ministerului Public.

"Suntemconştienţi că aceste cifre nu reflectă încă adevărata amploare a fenomenuluiinfracţional,însă dovedesc o schimbare evidentă în activitatea organelor de urmărirepenală", a subliniat Kovesi.

Procurorulgeneral Kovesi a arătat că evoluţiile ultimilor ani demonstrează că MinisterulPublic se transformă, devenind, treptat, o structură flexibilă, proactivă,capabilă să-şi asume priorităţi şi să le dezvolte în baza unor strategii,renunţându-se la evaluarea după statistici formale. "Ne-am organizatactivitatea în jurul conceptului de eficienţă", a precizat sursa citată.

ŞefulMinisterului Public a amintit faptul că, în urmă cu un an, a stabilit capriorităţi cauzele de evaziune fiscală, contrabandă şi corupţie, creştereaeficienţei în recuperarea prejudiciilor şi mai multă fermitate în activitate.

"Aurmat un efort comun de organizare a activităţii spre aceste domenii, prinrealizarea unor reţele de procurori specializaţi, întocmirea de strategii adaptatespecificului regional, standardizarea metodelor de investigare, elaborarea unorghiduri de bune practici şi realizarea de întâlniri regionale", a spusKovesi, adăugând că rezultatele au fost relevante.

La şedinţade bilanţ a MP participă preşedintele Traian Băsescu, ministrul JustiţieiCătălin Predoiu, vicepreşedintele instanţe supreme Aida Popa, preşedinteleConsiliului Superior al Magistraturii Horaţius Dumbravă, şeful ServiciuluiRomân de Informaţii, George Maior.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image