2017-01-20 18:08

ULTIMA ORA


Lagarde: Economia mondială riscă o spirală de instabilitate

 |  09:19

În contextul în care puterile economice ale planetei nu reacţionează coordonat la criza datoriei din Europa şi la ameninţările recesiunii, directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional(FMI), Christine Lagarde, a subliniat ''riscul unei spirale de instabilitate financiară mondială''. Lagarde a averizat, miercuri la Beijing, că Asia nu este ferită şi a făcut apel la China să se doteze cu o monedă puternică.

Directoarea generală FMI a subliniat că nivelul slab al yuanului alimentează riscul instabilității, moneda chineză fiind considerată factor principal al excedentelor comerciale enorme acumulate de Beijing. Într-un discurs rostit la începutul unei vizite de două zile în China, Lagarde a avertizat că: ''Dacă nu acţionăm împreună, economia mondială riscă o spirală de incertitudine şi instabilitate financiară (…) Economia mondială a intrat într-o etapă periculoasă şi incertă''.

De asemenea, Lagarde a adăugat, în legătură cu summitul Uniunii Europene în cursul căruia a fost decis ultimul plan de salvare a zonei euro şi Europa i-a cerut ajutor Chinei, că  ''reuniunea de la Bruxelles a fost un pas în direcţia cea bună''.

  După ce anterior a fost la Moscova, Christine Lagarde a sosit la Beijing pentru prima sa vizită în China în calitate de director al FMI. Ulterior, directoarea generală FMI va merge în Japonia, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-04

TAGURI: Lagarde, FMI, China, instabilitateComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image