2016-12-05 18:56

ULTIMA ORA


Lagarde salută progresele Greciei şi Italiei pe plan politic

 |  12:59
Lagarde salută progresele Greciei şi Italiei pe plan politic

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a salutat sâmbătă 'progresele semnificative' realizate pe plan politic în Grecia şi Italia, state care se confruntă cu o puternică criză a datoriilor. Înainte de plecarea aşteptată a lui Berlusconi, Italia şi-a liniştit oarecum investitorii vineri, odată cu adoptarea în Senat a unui plan anticriză promis UE, iar Grecia s-a dotat cu un guvern complet şi a primit sprijinul Berlinului. 'Ceea ce noi dorim la Fondul Monetar Internaţional este stabilitatea politică şi transparenţa politică în ambele ţări. Eu cred că au fost realizate progrese semnificative', a explicat Lagarde, în cadrul unei conferințe de presă la Tokio. 'Sunt încântată de numirea prim-ministrului Lucas Papademos întrucât îl cunosc bine şi cu el vom fi capabili sa repornim lucrările, atât pentru examinarea plăţii tranşei a şasea şi apoi asupra următoarelor relaţii între Fond şi Grecia', a adăugat directoarea FMI, potrivit Agerpres.

Dacă Atena respectă un anumit număr de condiţii, Grecia va primi tranşa de opt miliarde de euro din împrumuturile internaţionale până la 15 noiembrie, care urmează să îi fie plătită de creditorii săi (Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional). 'În ceea ce priveşte Italia, mă bucur de asemenea că Senatul a votat acum planul de reformă ce a fost prezentat Parlamentului. Votul camerei inferioare este aşteptat astăzi', a amintit Lagarde.

După ce au salutat cu căldură sosirea în rândurile lor a fostului comisar european Mario Monti, considerat posibil succesor al lui Il Cavaliere şi numit senator pe viaţă, senatorii italieni au adoptat fără dificultate reformele anticriză, informează Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-10-09

TAGURI: Lagarde, Grecia, ItaliaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Cutremur de 4,4 grade în centrul Italiei Un cutremur de suprafață cu magnitudinea de 4,4 grade s-a produs marți după-amiază în centrul... 29 Noi 2016 | (0)
Puternice inundații în Italia: un om a murit, trei sunt dispăruți Ploile abundente care au căzut în toată Italia începând de joi şi au fost urmate de... 26 Noi 2016 | (0)