2017-01-24 23:24


Lagarde: Toți vor fi afectați de furtuna financiară din Europa

 |  10:52
Lagarde: Toți vor fi afectați de furtuna financiară din Europa

Directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional(FMI), Christine Lagarde, a avertizat, vineri, că nicio ţară nu este 'ferită' de o eventuală furtună financiară care ar porni din Europa.

'America Latină nu este ferită de o furtună care ar porni din Europa. Nimeni nu este', a scris Christine Lagarde pe blocnotesul on-line al FMI.

Lagarde, care urmează să plece luni într-o călătorie de patru zile în Peru, Mexic şi Brazilia, a subliniat că, până nu demult, 'America Latină a fost una dintre regiunile cele mai expuse şi mai vulnerabile' la şocurile exterioare. Șefa FMI a evidențiat capacitatea statelor din America de Sud de 'a economisi în perspectiva unor zile sumbre' şi 'a face ca riscurile inerente sectorului bancar să fie stăpânite', susținând că 'noua Americă Latină poate servi ca exemplu ţărilor avansate'.

Totuși, 'în lumea noastră interconectată, nu există niciun loc în care să te ascunzi', iar ţările Americii Latine trebuie să ia toate precauţiile ce se impun şi să se pregătească aşa cum trebuie' în eventualitatea unui şoc generat de Europa, a avertizat directoarea generală a FMI, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-03-20

TAGURI: Lagarde, Europa, FMI, financiarComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image