2018-12-12 17:27


Lavinia Șandru vrea un partid de stânga împreună cu Dan Diaconescu

 |  10:33
Lavinia Șandru vrea un partid de stânga împreună cu Dan Diaconescu

Lavinia Șandru şi Dan Diaconescu vor să formeze din cele două partide pe care le conduc o nouă construcție politică de stânga.

"Nu ascund faptul că lucrăm la un proiect prin care să reușim să coagulăm o nouă stângă în România capabilă să ofere o alternativă la stânga nereformată cu o mulțime de baroni, care, în opoziția în care se găsește PSD alături de PNL nu au plecat din aceste partide.(...)Nu se pune problema intrării lui Dan Diaconescu în PIN. Intenționăm însă să punem bazele unei noi mișcări politice. Vom vedea exact cum, în perioada următoare, ce se întâmplă cu partidul lui Dan, dacă trece de Tribunal sau nu. Dan Diaconescu a reușit să creeze o stare de spirit în România care trebuie coagulată", a declarat Șandru, pentru postul B1TV.

Lavinia Șandru a adăugat că a avut mai multe discuții cu Dan Diaconescu, care a reușit să coaguleze o mișcare politică, Partidul Poporului, cu un mare succes electoral, privitor la construcţia unui nou partid ca alternativă la formaţiunile actuale de stânga din România. "Relația mea cu Dan Diaconescu este de lungă durată, din 2005, când am înființat noi PIN-ul, el ne-a susținut în emisiunile lui pentru că el a considerat că ar trebui să fie alături de o nouă generație pe scena politică", a declarat Șandru.

Preşedintele PIN a adăugat că cele două partide pe care aceştia le conduc au multe puncte comune, ambele sunt de stânga."Structura din spatele meu cu structura din spatele lui este un proiect despre care eu cred că, la ora actuală, poate să reprezinte o alternativă viabilă și mult mai eficientă decât este la ora actuală stânga românească", a mai spus președintele PIN. Potrivit acesteia, mișcarea politică condusă de Dan Diaconescu stă foarte bine la percepții electorale, dar nu stă bine la structuri organizatorice. "Rolul PIN este acela de catalizator", a completat Lavina Şandru. Şandru a mai declarat că "şi astăzi aș începe un proiect politic cu Marian Vanghelie" dacă nu ar fi dedicat PSD+ului,  iar colaborarea cu oamenii din UNPR a fost întodeauna pozitivă. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-01-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...