2017-01-21 15:25

ULTIMA ORA


Lăzăroiu: Pentru perioada următoare o soluţie ar putea fi un premier tehnocrat, cu cabinet politic

 |  13:20
Lăzăroiu: Pentru perioada următoare o soluţie ar putea fi un premier tehnocrat, cu cabinet politic

Consilierul prezidenţial pe probleme politice,Sebastian Lăzăroiu, afirmă, într-o declaraţie acordată RFI, că un Cabinetformat din miniştri politici şi care să fie condus de un premier tehnocrat, cucomepetenţe economice, ar putea fi "o soluţie" pentru perioadaurmătoare.

"Noitotuşi am trecut partea dificilă a reformelor, care a impus şi anumite măsuride austeritate, sigur, nu doar pentru a reforma structurile statului, ci şipentru a corecta dezechilibrele bugetare. Am depăşit partea cea mai grea. Aiciîntr-adevăr e nevoie într-o asemenea perioadă, cum am avut noi până acum enevoie de un premier politic, pentru că trebuie să ţii solidară coaliţia aflatăla guvernare şi nu e uşor şi asta o poate face doar un premier care areautoritate politică. În perioada care urmează, lucrurile se vor desfăşura mailin, pentru că marile hopuri au trecut şi toată lumea se aşteaptă acum la orelansare a economiei, ieşirea din recesiune şi începerea creşteriieconomice", a spus consilierul prezidenţial.

El considerăcă un premier independent ar putea fi o soluţie: "Un premier independentpoate fi o soluţie pentru această perioadă, pentru că nu mai sunt aceleaşizguduieli care apar în perioada în care ai sindicate în stradă, lumea enemulţumită, pe bună dreptate, de măsurile de austeritate şi atunci untehnocrat care să aibă competenţe economice poate fi o soluţie optimă pentru operioadă de genul ăsta".

Întrebat cesprijin politic ar avea un premier independent, Sebastian Lăzăroiu a răspuns:"E de preferat ca miniştrii din Cabinet să rămână din partea partidelorpolitice aflate în coaliţie şi de aici vine sprijinul politic, de la o asemeneacoaliţie, prin miniştrii pe care îi are în Cabinet şi care gestioneazăportofolii diferite. Premierul tehnocrat poate să fie un manager al acesteiechipe, care să aibă viziune asupra modului în care economia se dezvoltă înperioada următoare şi care să coordoneze această echipă. Autoritatea lui nu maie politică, vine tocmai din expertiza pe care o are, din competenţa economicăpe care o are".

PreşedinteleTraian Băsescu a discutat acum câteva săptămâni cu liderii PDL despreposibilitatea înlocuirii lui Emil Boc cu un premier independent.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-05-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image