2017-01-19 04:20

ULTIMA ORA


Legea asistenţei sociale, prioritate pentru Sulfina Barbu

 |  23:13
Legea asistenţei sociale, prioritate pentru Sulfina Barbu

Ministrul nominalizat al Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, vineri seară, la Alba Iulia, că printre priorităţile pe care le va avea în noua funcţie se află Legea asistenţei sociale care trebuie aprobată într-un termen cât mai scurt în Parlament, fiind pe acordul cu Fondul Monetar Internaţional.

Sulfina Barbu a spus că este conştientă de munca care o aşteaptă la Ministerul Muncii întrucât a fost ministru şi ştie că "e mult de muncă într-un minister".

Deputatul PDL a evitat să ofere mai multe detalii despre priorităţile pe care şi le-a stabilit pentru noua funcţie şi a precizat că doreşte să aştepte depunerea jurământului, acesta fiind practic momentul în care se formalizează nominalizarea.

"La predarea-primirea portofoliului sigur vom face mai multe declaraţii şi vor fi prezentate priorităţile, dar ele sunt cunoscute. Avem o lege extrem de importantă, Legea asistenţei sociale, care este în procedură parlamentară, care este în Senat şi trebuie să fie aprobată în Parlament într-un termen cât mai scurt, fiind pe acordul cu Fondul Monetar Internaţional. Avem bugetul de asistenţă socială care trebuie pregătit, pentru că în toamna aceasta să nu uităm că în Parlament şi Legea bugetului de stat şi Legea asigurărilor sociale trebuie să fie aprobate în limite corecte şi este absolut obligatoriu ca aceste cheltuieli să fie eficientizate, astfel încât fiecare român să fie convins că banii aceştia merg acolo unde oamenii au nevoie", a afirmat Sulfina Barbu.

Întrebată când a aflat despre nominalizarea pentru Ministerul Muncii, Sulfina Barbu a răspuns că "doar în cursul zilei de vineri" când îşi pregătea bagajele să vină la Alba Iulia.

Sulfina Barbu urmează să participe, sâmbătă, la Alba Iulia la un seminar intern organizat pentru membrii PDL, informează Mediafax.

Premierul Emil Boc a înaintat preşedintelui Traian Băsescu cererea de revocare a lui Sebastian Lăzăroiu din funcţia de ministru al Muncii, precum şi propunerea de numire a Sulfinei Barbu în acest post.

"În temeiul articolului 85 alineatul 2 din Constituţia României, premierul Emil Boc a înaintat preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a domnului Laurenţiu Sebastian Lăzăroiu, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. De asemenea, primul-ministru a înaintat preşedintelui României propunerea de numire a doamnei Sulfina Barbu în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale", a anunţat, vineri, Guvernul.

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele privind revocarea lui Sebastian Lăzăroiu din funcţia de ministru al Muncii şi numirea Sulfinei Barbu la conducerea Ministerului Muncii, jurământul urmând să fie depus de către aceasta luni.

Dezbaterea Legii asistenţei sociale a fost amânată, miercuri, de plenul Senatului, reprezentanţii PSD şi PNL fiind majoritari la votul prin care s-a propus scoaterea acestui proiect de pe ordinea de zi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image