2019-01-22 20:59


Legea educaţiei pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, considerată adoptată

 |  13:25
Legea educaţiei pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, considerată adoptată

Legea educaţieipentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament este consideratăadoptată, după ce liberalii au anunţat în plen că îşi retrag semnăturile de pemoţiunea de cenzură, a anunţat, marţi, de la prezidiu, preşedintele Camerei,Roberta Anastase.

În urmaretragerii semnăturilor parlamentarilor PNL de pe moţiunea de cenzură privindLegea educaţiei, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţatcă moţiunea de cenzură nu mai există şi că, în consecinţă, Legea educaţiei esteconsiderată adoptată.

Anastase aprecizat că 22 de parlamentari liberali şi-au retras semnăturile, din 138 desemnatari, ceea ce face ca pe moţiune să mai existe 116 semnături, care suntinsuficiente pentru depunerea şi discutarea acesteia.

"Au fost 22de semnături retrase, din 138 de toate. Acum mai sunt 116 semnături şi putemconsidera că nu mai există moţiune de cenzură, iar Legea educaţiei naţionale vafi considerată adoptată", a spus Anastase.

Ea a arătat că,din momentul constatării faptului că nu mai există moţiune de cenzură, curgetermenul de contestare la Curtea Constituţională.

Roberta Anastasea mai spus că, fiind procedură de urgenţă, acest termen este de două zile înacest caz.

PreşedinteleSenatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că indiferent de "şiretliculprocedural" pe care îl vor încerca reprezentanţii puterii la Legeaeducaţiei, acesta nu le va folosi, pentru că, după ce legea va fi"traversată cu forţa" prin Parlament, va sesiza Curtea Constituţională.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...