2017-01-21 04:11

ULTIMA ORA


Legea pentru obligativitatea uniformelor, respinsă de Senat

 |  14:51
Legea pentru obligativitatea uniformelor, respinsă de Senat

Legea deputatului PDL Cezar Preda, prin care se reglementa obligativitatea uniformelor şcolare pentru clasele I-VIII, a fost respinsă, miercuri, de Senat, inclusiv prin votul senatorilor din arcul guvernamental.

Propunerea lui Preda a fost respinsă de plenul Senatului cu 91 de voturi "împotrivă", şase voturi "pentru" şi patru abţineri, informează Mediafax.

Proiectul de lege a primit avize negative atât de la Guvern, cât şi de la comisiile care l-au avizat sau dezbătut pe fond.

Iniţiativa senatorului PDL stabilea obligativitatea purtării unei ţinute vestimentare de către elevii din cliclul primar şi gimnazial.

Uniformele urmau să aibă un tipar unic - sacou/vestă, cămaşă cu mânecă lungă/scurtă, pantalon/fustă, cravată/eşarfă, ecuson - asupra căruia unităţile de învăţământ puteau decide în privinţa detaliilor: culoare, model.

Modelul de uniformă specific fiecărei unităţi ar fi trebuit stabilit de consiliile de administraţie împreună cu consiliile consultative ale părinţilor şi elevilor.

Achiziţionarea uniformelor trebuia făcută de conducerea unităţilor de învăţământ cu respectarea legislaţiei privind contractele de achiziţie publică, fondurile urmând să fie asigurate, în cazul elevilor cu burse sociale, de către Guvern.

Senatul este prima Cameră sesizată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image