2017-01-16 18:14

ULTIMA ORA


Legea picnicului a fost aprobată

 |  21:52
Legea picnicului a fost aprobată

Senatorii din Comisia pentru administraţie publică au aprobat, marţi, propunerea legislativă iniţiată de deputatul PDL, Sulfina Barbu, prin care este reglementată activitatea de picnic, desfăşurată pe domeniul public sau privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale, informează Realitatea.net.

Cinci senatori au votat pentru legea picnicului, doi s-au abținut de la vot, iar alți doi au votat împotrivă, relatează Agerpres.

Prin această lege se doreşte prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de „practicarea inadecvată a activităţilor de picnic”.  Potrivit Sulfinei Barbu, se impune amenajarea unor zone speciale, care vor aparţine domeniului public sau privat al statului şi care vor fi dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă.  De asemenea, vor fi indicate zone în parcuri sau păduri aflate în intravilanul oraşelor unde se va putea face picnic. În aceste zone  aprinderea focului este interzisă.  Persoanele care vor dori să facă picnic vor trebui să ţină cont de anumite obligaţii, cum ar fi interzicerea distrugerii sau degradării amenajărilor din zonele speciale şi din cele indicate, să nu arunce deşeuri decât în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în zonele special amenajate, să nu spele obiectele care au deservit activităţii de picnic în apele curgătoare învecinate.

Nerespectarea acestor prevederi va constitui contravenţie şi se va sancţiona cu amenzi între 100 lei şi 50.000 lei. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-01

TAGURI: picnic, Sulfina Barbu, PDLComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GOGA (FISCHER) DORINA LILIANA
22 Dec 2011

Aveti legi mai pulelor mo arte
MIHAI
22 Dec 2011

Pentru Goga [fischer} ; Dorina Liliana....Ai p us tu mana, ai pip ait suficient de atenta, pentru ca sa te convingi ca alea... sunt MOARTE cu adevarat?????Ia mai cont roleaza-le odata, ca sa-t i dai seama daca mai meri ta sa le ti in gurita.

Adauga un comentariu

Random image