2017-01-18 08:13

ULTIMA ORA


Legişti: Liana Dumitrescu a murit în urma unei tromboze extinse a venelor cerebrale

 |  13:25
Legişti: Liana Dumitrescu a murit în urma unei tromboze extinse a venelor cerebrale

LianaDumitrescu a decedat în urma unei tromboze extinse a sinusurilor nervoasecerebrale, nefiind vorba de o moarte violentă, dar investigaţiile continuăprintr-o amplă serie de analize de laborator, a declarat, vineri, directorulgeneral al INML "Mina Minovici", Dan Dermengiu.

Potrivitlui Dermengiu, la autopsie nu s-a găsit niciun indiciu care să pună în evidenţăo disfuncţie a vreunui organ şi pe care legiştii să o asocieze cu trombozăcerebrală extinsă.

Înprezent, medicii legişti caută posibili factori de risc asociaţi care ar fiputut genera această suferinţă.

DanDermengiu a precizat că pentru a se stabili cauza acestei tromboze extinse şipentru a răspunde întrebărilor puse de procurori, vor fi făcute investigaţiicomplexe de laborator, precum analize patologice, toxicologice, tanato -chimice, hormonale, bacteriene şi serologice.

Rezultateleacestora ar putea fi gata în aproximativ o lună de zile.

Potrivitneurologilor, printre posibile cauze de risc ale trombozei ar putea fi factoriide risc asociaţi utilizarea anticoncepţionalelor, o suferinţă oncologică sau oanomalie a glandelor endocrine.

DeputatulLiana Dumitrescu a încetat din viaţă, joi dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă"Elias" din Bucureşti.

ProcuroriiParchetului instanţei supreme vor face verificări în cazul morţii LianeiDumitrescu, după ce părinţii acesteia au făcut plângere penală împotrivamedicilor de la Spitalul Elias, acuzându-i că ar fi refuzat externareapacientei pentru a putea fi dusă la tratament în străinătate.

LianaDumitrescu a avut o boală cerebrală rară, cu evoluţie fulminantă sub tratament,ceea ce a făcut imposibil transferul în altă clinică, a declarat, miercuri,managerul Spitalului Elias. Dumitrescu, care a reprezentat etnia macedoneană înParlament, a mers în 18 ianuarie la Spitalul Elias acuzând dureri puternice decap, iar starea sa s-a agravat în orele următoare. Ea a fost internată înClinica de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Elias, fiindoperată o zi mai târziu.

Corpulneînsufleţit al deputatului Liana Dumitrescu va fi depus, vineri, la PalatulParlamentului, între orele 12.00 - 18.00, la sala "ConstantinBrâncuşi", potrivit unui anunţ al Camerei Deputaţilor.

LianaDumitrescu s-a născut în 20 ianuarie 1973, în Craiova. Era necăsătorită. Deprofesie jurist, ea a fost, în perioada 2002 - 2003, expert la Comisiaparlamentară de revizuire a Constituţiei, iar în perioada 2003 - 2004, expertla Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea legilorelectorale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-08-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image