2017-01-22 14:17

ULTIMA ORA


Libia deţine miliarde de dolari în conturi bancare din Statele Unite

 |  16:52
Libia deţine miliarde de dolari în conturi bancare din Statele Unite

Libia, ţară bogată în hidrocarburi,deţine miliarde de dolari în conturi bancare din Statele Unite, conform uneinote diplomatice publicate de WikiLeaks.

Potrivitmesajului redactat în ianuarie 2010 de ambasada americană la Tripoli, fondulsuveran al ţării deţine 32 de miliarde de dolari şi "mai multe bănciamericane administrează fiecare 300 până la 500 de milioane de dolari".

Acesteinformaţii au fost furnizate Statelor Unite de directorul acestui fond(Autoritatea libiană de investiţii), Mohamed Layas, potrivit căruia cea maimare parte a celor 32 de miliarde de dolari este păstrată "sub formă dedepozite bancare care ne vor oferi dobânzi mari pe termen lung".

Încondiţiile represiunii sângeroase exercitate de regimul libian asuprainsurgenţilor, aceste active ar putea fi vizate de sancţiuni internaţionale. Nua fost făcut niciun anunţ în acest sens, dar autorităţile americane au îngheţatrecent activele liderilor din Iran, Zimbabwe sau Belarus.

"Dispunemde o amplă serie de instrumente", a declarat, joi, Philip Crowley,purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, menţionând sancţiunilefinanciare ca una din posibilităţi.

Potrivit luiLayas, fondul suveran libian a acuzat pierderi, după falimentul bănciiamericane de investiţii Lehman Brothers în septembrie 2008, şi a fost abordatde oamenii de afaceri americani Bernard Madoff şi Allen Stanford, primulcondamnat pentru escrocherie, al doilea urmărit din aceleaşi motive.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image