2017-01-24 23:24


Libia: Manifestanţii de la Benghazi, atacaţi de lunetişti – VEZI IMAGINI

 |  11:06
Libia: Manifestanţii de la Benghazi, atacaţi de lunetişti – VEZI IMAGINI

Trupele libiene aufolosit sâmbătă lunetişti şi au deschis focul cu arme automate asupramanifestanţilor de la Benghazi, conform relatărilor martorilor oculari, careafirmă că mai multe persoane au fost ucise în urma atacului, relatează BBC NewsOnline.

Trăgătoriide elită, amplasaţi pe acoperişurile clădirilor, au deschis focul asupramanifestanţilor implicaţi în confruntări cu forţele armate, afirmă martorii,care au descris scene de haos pe străzile oraşului Benghazi.

Cel puţin treipersoane au murit şi alte 70 au fost rănite în urma incidentelor, conform unorsurse medicale citate de CNN.

Un medic de laspitalul Al Jala din Benghazia afirmat însă că în urma incidentelor de sâmbătă au murit 30 de persoane,majoritatea suferind răni la cap.

Medicul citat de CNNafirmă că forţele de securitate au deschis focul de la bordul unor elicoptere,iar la spital au ajuns numeroşi răniţi. Colonelul Mohammed al-Majbari, membrual forţelor libiene care s-a alăturat opoziţiei, a afirmat că autorităţilelibiene, ajutate de mercenari din alte ţări africane, au declanşat un adevăratmasacru.

"A venit timpulpentru libertate (...) Kadhafi nu este fiinţă umană. Un libian nu ar faceniciodată aşa ceva propriului popor. Este un dictator", a spus el.

Mai mulţi martorioculari au declarat că forţele de securitate au deschis focul asupraprotestatarilor şi de la bordul unor maşini, militarii trăgând la întâmplare îndirecţia manifestanţilor. Alţi martori au relatat că soldaţii şi-au declaratsâmbătă solidaritatea cu manifestanţii, pentru ca ulterior să deschidă foculasupra acestora. Potrivit BBC,alte cel puţin 15 persoane au murit sâmbătă la Benghazi, după ce forţele desecuritate au deschis focul asupra participanţilor la o înmormântare.

CNN precizează că nupoate confirma informaţiile din Libia, deoarece autorităţile refuză să răspundăsolicitărilor repetate pentru acordarea accesului în ţarăşi controlează strict comunicaţiile.

Organizaţia HumanRights Watch a anunţat sâmbătă dimineaţă că mai mult de 80 de persoane au fostucise în Libia de la declanşarea mişcării de contestare a regimului condus deMuammar Kadhafi.

Muammar Kadhafi, celmai longeviv lider din lumea arabă, conduce Libia din 1969, când a preluatputerea în urma unei lovituri de stat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image