2016-12-08 20:22

ULTIMA ORA


Liderul Al-Qaida susţine mişcarea de contestare a regimului din Siria

 |  09:46
Liderul Al-Qaida susţine mişcarea de contestare a regimului din Siria

Liderul Al-Qaida, Ayman Al Zawahiri, susţine mişcarea de contestare a regimului din Siria. Potrivit SITE, centrul american de monitorizare a paginilor de internet islamiste, Al Zawahiri şi-a manifestat sprijinul într-o înregistrare video postată pe forumuri jihadiste.

Liderul Al-Qaida, în înregistrarea intitulată 'Înainte, lei ai Siriei', acuză regimul sirian de crime împotriva cetăţenilor săi, îi laudă pe cei care se revoltă împotriva guvernului şi îi îndeamnă pe sirieni să nu aibă încredere în guvernele occidentale sau arabe, care ar impune un regim aservit Vestului. Totodată, Al Zawahiri le cere musulmanilor din Turcia, Iordania şi Liban să răstoarne regimul actual, pe care îl califică drept anti-islamist, şi să susţină rebeliunea.

După ce Osama Bin Laden a fost ucis în mai 2011 în Pakistan, de către forţele armate americane, Ayman Al Zawahiri l-a succedat pe acesta la şefia Al-Qaida.

Pentru a discuta despre criza din Siria, reprezentanţii ţărilor Ligii Arabe se vor reuni duminică, în condiţiile în care, de la începutul mişcării populare din Siria, represiunea a făcut peste 6.000 de morţi, potrivit unui bilanţ al ONU, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-21

TAGURI: Al-Qaida, Ayman_Al_Zawahiri, Siria, regim



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Armata turcă a pierdut doi soldați, posibil capturați de Statul Islamic Armata turca a pierdut contactul, marti, cu doi dintre soldatii sai care participa la operatiunile... 29 Noi 2016 | (0)
Raiduri ale aviației turce în Siria Aviaţia turcă a efectuat, vineri, o serie de raiduri aeriene asupra oraşului sirian Al-Bab... 26 Noi 2016 | (0)