2017-01-16 15:04

ULTIMA ORA


Liderul militar al insurgenţilor libieni, asasinat de o miliţie rebelă

 |  13:20
Liderul militar al insurgenţilor libieni, asasinat de o miliţie rebelă

Liderul unei miliţii rebele a recunoscut că gruparea sa l-a asasinat pe generalul Abdel Fattah Younes, unul dintre liderii militari ai insurgenţilor libieni, au declarat reprezentanţi ai Consiliului Naţional de Tranziţie, citaţi de Financial Times, în ediţia online.

Poliţia militară a Consiliului a ocupat încă de joi sediul miliţiei Obaidah ibn al-Jarah, parte a forţelor insurgente care luptă împotriva forţelor loiale colonelului Muammar Kadhafi.

Ali Tarhouni, ministru de Finanţe în Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT), a declarat că liderul miliţiei a recunoscut asasinatul, care a provocat o criză de proporţii în rândurile insurgenţilor.

Generalul Younes, fost ministru de Interne al regimului de la Tripoli, fusese rechemat la Benghazi pentru a răspunde unor întrebări legate de politica militară, membrii Consiliului temându-se că acesta ar avea legături secrete cu regimul de la Bagdad, informează Mediafax.

Mustafa Abdul-Jalil, liderul CNT, a declarat sâmbătă că Younes fusese arestat într-o anchetă referitoare la modul în care administra resursele militare şi a fost ucis în timp ce era transportat către un loc sigur. El a dezminţit informaţiile potrivit cărora acesta ar fi fost ucis pentru trădare, declarând că asasinii au fost identificaţi, iar poliţia continuă ancheta pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs crima.

Un purtător de cuvânt al regimului de la Tripoli a declarat că asasinatul comis de o grupare islamistă demonstrează faptul că insurgenţii nu pot guverna, iar forţele rebele sunt formate din elemente care au legături cu al-Qaida.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-09-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image