2017-01-24 23:16


Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost achitat

 |  19:20
Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost achitat

LiderulMişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, judecatpentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor, trafic de minori, a fostachitat, luni, de Curtea de Apel Alba Iulia, decizia nefiind definitivă şiputând fi atacată cu recurs la ICCJ.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel AlbaIulia, Cosmin Muntean, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că instanţaa respins apelul declarat de Parchetul Tribunalului Sibiu împotriva sentinţeipenale date de Tribunalul Sibiu în 23 aprilie 2010 prin care liderul MISA,Gregorian Bivolaru, a fost achitat.

"HotărâreaCurţii de Apel Alba Iulia nu este definitivăşi poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile", a spus CosminMuntean.

Recursulva fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

LiderulMişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, judecatpentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor, trafic de minori, a fostachitat, în 23 aprilie 2010, de Tribunalul Sibiu, la cinci ani de la debutulprocesului.

Potrivitunui comunicat de presă transmis atunci de Tribunalul Sibiu, Gregorian Bivolarua fost achitat pentru o parte din infracţiunile pentru care a fost judecat,respectiv perversiune sexuală în formă continuată, două infracţiuni de actsexual cu un minor în formă continuată şi două infracţiuni de trafic de minori.

Instanţaa dispus încetarea procesului pentru alte infracţiuni, respectiv corupţiesexuală, act sexual cu un minor, ambele în formă continuată, şi trecereafrauduloasă a frontierei României, "ca urmare a intervenirii prescripţieirăspunderii penale".

Dosarulîn care Bivolaru a fost judecat a fost strămutat la Tribunalul Sibiu în 13 ianuarie 2005 de la TribunalulBucureşti - Secţia Penală, la cererea inculpatului.

Înacest dosar au mai fost judecate două persoane, Farkas Ferenc Zsolt şi FarcasiMaria Mirona, iar în cazul acestora instanţa a decis încetarea procesului penalca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale pentru săvârşireainfracţiunilor de tentativă la infracţiunea de trafic de migranţi şiinfracţiuni de corupţie în formă continuată.

SentinţaTribunalului Sibiu a fost atacată cu apel de Parchetul Tribunalului Sibiu, iarapelul a fost judecat de Curtea de Apel Alba Iulia.

GrigorianBivolaru este judecat pentru trafic de persoane şi pentru alte şapteinfracţiuni şi într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Cluj.

Înprezent, Bivolaru se află în Suedia, unde a primit azil politic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-06-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image