2017-01-20 08:19

ULTIMA ORA


Liga Arabă anunţă oficial că-şi suspendă misiunea din Siria din cauza violenţei

 |  16:57
Liga Arabă anunţă oficial că-şi suspendă misiunea din Siria din cauza violenţei

Liga Arabă a decis să-şi suspende misiunea de observare în Siria din cauza 'recrudescenţei violenţelor', a anunţat oficial sâmbătă secretarul general al organizaţiei Nabil el-Arabi.

Decizia a fost luată după o serie de consultări cu miniştrii arabi de externe, din cauza recrudescenţei violenţelor, ale căror victime sunt civili nevinovaţi, şi după ce guvernul sirian a ales opţiunea de escaladare, ceea ce face să crească numărul victimelor, precizează Arabi într-un comunicat, citat de AFP.

Comunicatul mai precizează că situaţia actuală din punctul de vedere al violenţelor nu ajută la pregătirea unei atmosfere de natură să permită ca toate părţile să se aşeze la masa negocierilor, care este principalul obiectiv al planului arab de ieşire din criză, potrivit Agerpres.

Şeful misiunii de observare a Ligii Arabe în Siria, generalul sudanez Mohammed Ahmed Moustapha al-Dabi, a declarat vineri că violenţele au crescut la un nivel important de marţi, mai ales în Homs, Hama şi Idleb, în nordul şi nord-estul ţării.

De marţi, violenţele s-au soldat cu cel puţin 193 de morţi, în marea lor majoritate civili, potrivit unor cifre compilate de AFP din informaţii oficiale şi ale grupărilor de apărare a drepturilor omului.

Cei 165 de observatori ai Ligii Arabe au fost desfăşuraţi începând din 26 decembrie cu acordul Damascului pentru a supraveghea aplicarea unui plan de ieşire din criză ce prevede oprirea violenţelor, eliberarea deţinuţilor, retragerea tancurilor şi libera cirulaţie a jurnaliştilor străini, înainte de începerea de negocieri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-25

TAGURI: liga araba, siriaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image