2017-01-22 05:36

ULTIMA ORA


Liga Arabă exclude Siria

 |  16:33
Liga Arabă exclude Siria

La reuniunea de sâmbătă a miniştrilor afacerilor externe din statele membre, Liga Arabă s-a declarat pentru excluderea Siriei din organizaţie și a făcut apel către această țară să înceteze acţiunile împotriva civililor.

Potrivit primului ministru qatariot, şeicul Hamad Bin Jassim, Liga Arabă a cerut ţărilor membre ale organizaţiei să-şi retragă ambasadorii de la Damasc și a anunțat sancţiuni economice şi politice împotriva statului sirian.

Șeicul Hamad Bin Jassim a cerut tuturor grupărilor siriene care se opun preşedintelui Bashar al-Assad să se întâlnească în cel mult trei zile cu Liga Arabă la Cairo, pentru 'a cădea de acord asupra unei viziuni comune pentru perioada de tranziţie'. Un număr de 18 state au votat excluderea Siriei din organizaţie, Libanul, Yemenul şi Siria au votat împotrivă, iar Irakul s-a abţinut.

Suspendarea Siriei din Liga Arabă este rezultatul nerespectării planului convenit cu organizația pe 2 noiembrie. Încetarea violenţelor, începerea unui dialog cu opoziţia şi eliberarea tuturor persoanelor deţinute în perioada care s-a scurs de la începutul mişcărilor de protest în luna martie reprezentau exigențele principale ale planului, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-10-19

TAGURI: Liga Arabă, SiriaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SIRIANUL
13 Noi 2011

ce bine ca nu mai sunten in liga araba, acest lucru inseamna ca numai suntem teroristi, islamisti fundamentalisti si suntem liberi de aceasta natiune

Adauga un comentariu

Random image