2017-01-18 12:12

ULTIMA ORA


Localităţi izolate şi sute de trenuri anulate din cauza vremii

 |  09:59
Localităţi izolate şi sute de trenuri anulate din cauza vremii

Condiţiile meteorologie nefavorabile au determinat, miercuri dimineaţă, izolarea a peste 182 de localităţi şi anularea a 213 trenuri, dintr-un total de 1.947 aflat în grafic într-o zi normală. De asemenea, patru linii de cale ferată din sud-estul ţării erau închise, potrivit reprezentanţilor CFR călători.

Alin Maghiar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă(IGSU), a declarat că 14 sate, cătune, cartiere sunt nealimentate parţial sau total cu energie electrică. 'Circulaţia pe autostrada A2, pe sectorul Drajna - Feteşti, e blocată. 14 drumuri naţionale sunt închise traficului, 16 drumuri naţionale au circulaţia îngreunată, restricţii de circulaţie. 92 de drumuri judeţene sunt închise traficului, iar 108 drumuri judeţene au restricţii de circulaţie', a afirmat acesta, conform datelor de la ora 5,00.

De la unitatea specială de intervenţie în situaţii de urgenţă de la Ciolpani 100 de militari se vor deplasa în judeţul Buzău, iar 80 de pompieri vor merge miercuri în Vrancea şi îi vor ajuta pe colegii de acolo, a precizat purtătorul de cuvânt al IGSU. De asemenea, pentru asigurarea curentului în localităţile cu probleme de la ISU Bucureşti au fost trimise către ISU Buzău patru motogeneratoare electrice. Ministerul Administraţiei şi Internelor a avut pe teren 4.798 de cadre, iar 35 de persoane au fost transportate cu elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie. Miercuri dimineaţă, din cauza condiţiilor meteorologie nefavorabile,  un număr de 213 trenuri erau anulate, iar patru linii de cale ferată din sud-estul ţării erau închise. Totodată, pe nouă linii se circula cu restricţii, fiind folosite locomotive diesel.

Cu excepţia aeroportului din Otopeni unde, din cauza ceţii, existau întârzieri la aterizare şi decolare, aeroporturile din ţară operau în bune condiţii.  La Iaşi, aeroportul era închis, iar la Craiova o cursă a avut întârziere, deşi se acţiona cu utilaje de deszăpezire.

Pe Dunăre nu s-au înregistrat schimbări, porturile fiind deschise şi operaţionale, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-28

TAGURI: aeroporturi, vreme, localităţi, izolat, trenuriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image