2017-01-17 02:50

ULTIMA ORA


Locotenentul din Piaţa Universităţii a încălcat statutul militar

 |  14:47
Locotenentul din Piaţa Universităţii a încălcat statutul militar

Şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice a Ministerului Apărării Naţionale, Tiberiu Fărţilă, a declarat că locotenentul Gheorghe Alexandru a încălcat statutul cadrelor militare prin participarea în uniforma militară, dar şi prin declaraţiile făcute la protestul din 23 ianuarie, din piaţa Universităţii.

Potrivit lui Frăţilă, locotenentul a încălcat prevederile articolului 29, litera g) din legea nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare şi alte prevederi ale regulamentelor militare deoarece a purtat uniforma militară şi a făcut declaraţii în această postură, informează Agerpres. Situaţia participării ofiţerului la protestul de luni seară va fi analizată la nivelul unităţii militare în care este încadrat, urmând a fi dispuse măsuri legale corespunzătoare, a mai precizat Frăţilă.

''Armata este o instituţie cu reguli şi norme foarte clare, cu regulamente militare care trebuie respectate de toţi militarii, iar încadrarea în serviciul militar a oricărei persoane impune respectarea cu stricteţe de către aceasta a legilor, a regulamentelor militare şi a normelor de disciplină specifice Armatei Române. De altfel, în orice armată modernă, în orice armată din lume, există astfel de reguli şi norme care trebuie respectate, disciplina militară constând în respectarea de către militari a normelor de ordine şi comportament obligatorii pentru menţinerea stării funcţionale, îndeplinirea misiunilor specifice şi buna desfăşurare a activităţilor'', a declarat şeful DIRP a MapN.

Locotenentul MApN, Alexandru Gheorghe, a venit luni seara la mitingul din Piaţa Universitătii în uniformă militară, declarându-şi susţinerea pentru protestatari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-10

TAGURI: locotenent proteste, statut cadre militare, incalcare statut cadre militare, Alexandru Gheorghe proteste, proteste UniversitateComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MIHAI
24 Ian 2012

Felicitari domnule locote nent, esti cu adevarat un ROMAN cu ONOARE,CURAJ SI foarte multa DEMNITATE. Inca odata F E L I C I T A R I. Pacat ca ofiter ii cei mai in varsta, nu zic nimic. Este adevarat ca regulamentele militare interzic militarilor sa se manifesteze alaturi de civili. Dar tot la fel d e adevarat este si faptul ca daca manifestantii ar fi asteptat autorizatie de la autoritati, nu ar f i primt-o si daca ar fi f ost ;disciplinati; n-ar m ai fi iesit nimeni in str ada si guvernantii in fru nte cu basescu ar fi dans at PINGUINUL de bucurie. inc odata F E L I C T A R I.
MIHAELA
24 Ian 2012

AI FOST MILITAR??? CUNO STI REGULILE??? AI O TA RA PE CARE TRBUIE SA O APERI??? AI UN DRAP EL AL TARII CU CARE SA TE IDENTIFICI???? R aspunde-ti tie cetatean ule si vei vedea ca te afli in c onflict cu legile tariii i n care traiesti. Rusin e ca incurajezi grese lile tinerilor in loc sa-i corectezi. DUS MANI MULTI ARE ROMINIA CHIAR SI UNIII CA VOI>
DRP
24 Ian 2012

Mihaela = tiberiu fratila .
UN OM CARE MAI ARE O SPERATA
24 Ian 2012

PENTRUmihaela:Din zei de- am fi coboratori, c-o moa rte toti suntem datori. T ot una e sa mori flacau, sau mos ingarbovit. Dar n u-i tot tot una LEU sa mo ri, s-au CAINE-NLATUIT. S i-acum barbati un fier si -un scut, ca-i rau destul ca ne-am nascut. Iar ci n-se teme de razboi, e li ber a pleca-napoi. Dar ci ne-i VANZATOR VANDUT, sa iasa dintre noi. Asa a ga ndit marele POET ROMAN GH EORGHE COSBUC. {am c itat doar o mica parte di n ;Chemarea lui DECEBAL CATRE POPOR; Daca intele gi ceva , bine.Daca nu, n -ai sange de ROMAN si GAT A.

Adauga un comentariu

Random image