2016-12-08 04:05

ULTIMA ORA


Locotenentul din Piaţa Universităţii a încălcat statutul militar

 |  14:47
Locotenentul din Piaţa Universităţii a încălcat statutul militar

Şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice a Ministerului Apărării Naţionale, Tiberiu Fărţilă, a declarat că locotenentul Gheorghe Alexandru a încălcat statutul cadrelor militare prin participarea în uniforma militară, dar şi prin declaraţiile făcute la protestul din 23 ianuarie, din piaţa Universităţii.

Potrivit lui Frăţilă, locotenentul a încălcat prevederile articolului 29, litera g) din legea nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare şi alte prevederi ale regulamentelor militare deoarece a purtat uniforma militară şi a făcut declaraţii în această postură, informează Agerpres. Situaţia participării ofiţerului la protestul de luni seară va fi analizată la nivelul unităţii militare în care este încadrat, urmând a fi dispuse măsuri legale corespunzătoare, a mai precizat Frăţilă.

''Armata este o instituţie cu reguli şi norme foarte clare, cu regulamente militare care trebuie respectate de toţi militarii, iar încadrarea în serviciul militar a oricărei persoane impune respectarea cu stricteţe de către aceasta a legilor, a regulamentelor militare şi a normelor de disciplină specifice Armatei Române. De altfel, în orice armată modernă, în orice armată din lume, există astfel de reguli şi norme care trebuie respectate, disciplina militară constând în respectarea de către militari a normelor de ordine şi comportament obligatorii pentru menţinerea stării funcţionale, îndeplinirea misiunilor specifice şi buna desfăşurare a activităţilor'', a declarat şeful DIRP a MapN.

Locotenentul MApN, Alexandru Gheorghe, a venit luni seara la mitingul din Piaţa Universitătii în uniformă militară, declarându-şi susţinerea pentru protestatari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-10

TAGURI: locotenent proteste, statut cadre militare, incalcare statut cadre militare, Alexandru Gheorghe proteste, proteste UniversitateComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MIHAI
24 Ian 2012

Felicitari domnule locotenent, esti cu adevarat un ROMAN cu ONOARE,CURAJ SI foarte multa DEMNITATE. Inca odata F E L I C I T A R I. Pacat ca ofiterii cei mai in varsta, nu zic nimic. Este adevarat ca regulamentele militare interzic militarilor sa se manifesteze alaturi de civili. Dar tot la fel de adevarat este si faptul ca daca manifestantii ar fi asteptat autorizatie de la autoritati, nu ar fi primt-o si daca ar fi fost ;disciplinati; n-ar mai fi iesit nimeni in strada si guvernantii in frunte cu basescu ar fi dansat PINGUINUL de bucurie. inc odata F E L I C T A R I.
MIHAELA
24 Ian 2012

AI FOST MILITAR??? CUNOSTI REGULILE??? AI O TARA PE CARE TRBUIE SA O APERI??? AI UN DRAPEL AL TARII CU CARE SA TE IDENTIFICI???? Raspunde-ti tie cetateanule si vei vedea ca te afli in c onflict cu legile tariii in care traiesti. Rusine ca incurajezi greselile tinerilor in loc sa-i corectezi. DUSMANI MULTI ARE ROMINIA CHIAR SI UNIII CA VOI>
DRP
24 Ian 2012

Mihaela = tiberiu fratila.
UN OM CARE MAI ARE O SPERATA
24 Ian 2012

PENTRUmihaela:Din zei de-am fi coboratori, c-o moarte toti suntem datori. Tot una e sa mori flacau, sau mos ingarbovit. Dar nu-i tot tot una LEU sa mori, s-au CAINE-NLATUIT. Si-acum barbati un fier si-un scut, ca-i rau destul ca ne-am nascut. Iar cin-se teme de razboi, e liber a pleca-napoi. Dar cine-i VANZATOR VANDUT, sa iasa dintre noi. Asa a gandit marele POET ROMAN GHEORGHE COSBUC. {am citat doar o mica parte di n ;Chemarea lui DECEBAL CATRE POPOR; Daca intelegi ceva , bine.Daca nu, n-ai sange de ROMAN si GATA.

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Proteste la Chișinău faţă de organizarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale Sute de persoane protestează, duminică, în Piața Marii Adunări Naționale din centrul... 20 Noi 2016 | (0)
Cetăţean american de origine română, condamnat după ce a încercat să vândă arme de tehnologie militară în Europa Virgil Georgescu - un cetăţean american de origine română - a fost condamnat definitiv la zece... 03 Dec 2016 | (6)