2019-03-20 11:32


Locurile cu taxă din universităţile de stat ar putea fi desfiinţate

 |  12:15
Locurile cu taxă din universităţile de stat ar putea fi desfiinţate
CameraDeputaţilor a adoptat tacit un proiect de lege iniţiat de parlamentarii PDLCătălin Croitoru şi Petru Filip care prevede eliminarea locurilor cu taxă launiversităţile de stat. Actul normativ, care modifică legea 1/2011 a educaţieinaţionale, prevede că în instituţiile de învăţământ superior de statînvăţământul este gratuit pentru cifra de şcolarizare aprobată anual de Guvern.

Proiectulmenţionează că, în instituţiile de învăţământ superior particular, învăţământuleste cu taxă, cuantumul acesteia fiind stabilit de Consiliul de Administraţiesau de Senatul universitar, conform prevederilor Cartei universitare.

Propunerealegislativă mai prevede că raportul dintre numărul studenţilor şcolarizaţiîntr-o promoţie, la un program de studiu, şi cel al cadrelor didactice titularenu poate fi mai mare de 40 la 1, atât la universităţile de stat, cât şi la celeparticulare.

CameraDeputaţilor a adoptat tacit acest proiect de lege deoarece termenul de 22 iuniestabilit pentru dezbatere şi vot final a fost depăşit. Senatul este, însă,forul decizional, senatorii urmând să se pronunţe în sesiunea legislativă dintoamnă asupra acestei propuneri legislative.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-06-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...