2016-12-09 23:39

ULTIMA ORA


Lucian Bute şi-a apărat cu succes centura de campion IBF şi în faţa lui Glen Johnson

 |  06:01
Lucian Bute şi-a apărat cu succes centura de campion IBF şi în faţa lui Glen Johnson

Boxerul român Lucian Bute şi-a apărat cu succes pentru a noua oară centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie în faţa jamaicanului Glen Johnson, sâmbătă seara, la Pepsi Coliseum din Quebec, unde a obţinut o victorie la puncte în 12 reprize.

Bute a primit decizia în unanimitate, cei trei arbitri judecători punctând astfel: Benoit Roussel 120-108, Pasquale Procopio 119-109, iar Jerry Roth 120-108. Bute (31 ani) a reuşit a 30-a victorie la profesionişti în tot atâtea meciuri (24 prin KO), după un meci pe care l-a dominat clar, de la început până la sfârşit. Lucian, care câştigase ultimele şase meciuri înainte de limită, a controlat meciul şi a impus ritmul în faţa unui pugilist experimentat (42 de ani), care a suferit astfel a 16 înfrângere din carieră, care mai cuprinde 51 de victorii şi 2 egaluri. De menţionat că Johnson a pierdut un singur meci prin KO în cariera sa, în 1997, în faţa lui Bernard Hopkins. Johnson a fost tot meciul în defensivă, a încasat multe lovituri şi nu a riscat nici în ultimele reprize, în faţa unui Lucian Bute foarte motivat, foarte calculat şi cu o condiţie fizică excelentă. Pe 9 iulie, Bute îşi apărase pentru a opta oară centura de campion, într-o gală desfăşurată la Romexpo, când l-a învins prin KO în repriza a patra pe francezul Jean-Paul Mendy.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-01

TAGURI: lucian bute, centura, campion, quebec, victorie, glen johnsonComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Lucian Bute va boxa cu Eleider Alvarez la Quebec Promotorul Groupe Yvon Michel a anunțat, marți, faptul că Lucian Bute și columbianul Eleider... 06 Dec 2016 | (0)
Reacția lui Lucian Bute după ce a scăpat de suspendarea pentru dopaj Pugilistul Lucian Bute a primit una dintre cele mai bune vesti dupa jumatate de an. Comisiile... 27 Noi 2016 | (0)