2018-12-12 01:24


Lucian Croitoru despre euro: Nu poţi să ai o monedă decât dacă e bună

 |  12:16
Lucian Croitoru despre euro: Nu poţi să ai o monedă decât dacă e bună

Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), a declarat, joi, că adoptarea monedei europene de către România se poate face într-un orizont îndepărtat după ce statele din UE vor rezolva problema cu euro „pentru că nu poţi să ai o monedă decât dacă e bună.”

"În primul rând statele din zona euro trebuie să rezolve problema cu euro pentru că nu poţi să ai o monedă decât dacă e bună, iar noi trebuie să fim suficient de competitivi ca să facem faţă acolo. Cine a intrat în zona euro fără competitivitatea adecvată ştie care este drumul, este dovedit, este drumul Greciei, Portugaliei, Irlandei, intră mai devreme sau mai târziu într-o criză", a explicat consilierul guvernatorului BNR.

Dacă România vrea să adopte euro trebuie să fie pregătită din punctul de vedere al productivităţii muncii, a avertizat Lucian Croitoru. "Nivelul productivităţii muncii trebuie să tindă să fie cât mai apropiat de cel din zona nordică a zonei euro şi să avem asigurate înăuntru în România structura stimulentelor astfel încât să continue ritmul de creştere la niveluri care să nu creeze discrepanţă ulterioară după intrare. Până atunci nici să nu te gândeşti la acest lucru", a subliniat reprezentantul BNR.

Lucian Croitoru a participat la conferinţa cu tema 'Antreprenoriatul în contextul crizei economice', organizată de Centrul de Analiză şi Dezvoltare Instituţională Eleutheria (CADI - Eleutheria) şi partenerii săi, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-02-07

TAGURI: Lucian_Croitoru, euro, BNR
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...