2017-01-24 05:06


Luna, la cea mai apropiată distanţă faţă de Pământ din ultimii 19 ani. Cum ne influenţează

 |  13:30
Luna, la cea mai apropiată distanţă faţă de Pământ din ultimii 19 ani. Cum ne influenţează

Pe 19 martie, Luna seva afla la cea mai mică distanţă faţă de Pământ din 1992 încoace, de numai356.578 de km, iar acest lucru dă naştere unor idei conform cărora vor avea loccalamităţi, informează dailymail.co.uk.

Fenomenulapropierii Lunii de Pământ se numeşte "perigeu lunar". Mişcarea Luniiîn jurul Pământului este eliptică, iar distanţele dintre cele două planete suntdiferite de la o zi la alta. La cea mai mică distanţă dintre Lună şi Terra -perigeu - Luna pare a fi mai mare şi mai strălucitoare.

Perigeullunar are loc în fiecare lună calendaristică, însă cel de săptămâna viitoare vacoincide cu Luna plină, lucru care se întâmplă o dată la doi sau trei ani şipoartă numele de Super Lună.

Ceicare cred în influenţa Lunii faţă de Pământ spun că această apropiere va generaschimbări majore ale climei, valuri uriaşe, erupţii vulcanice şi chiarcutremure pe parcursul săptămânii viitoare, însă astronomii contrazic acesteteorii şi spun că nu există niciun pericol.

EvenimentulSuper Luna a mai avut loc în 1955, 1974, 1992 şi 2005, ani în care s-au produscutremure, uragane şi tsunami-uri.

PeteWheeler, de la Centrul Internaţional pentru Astrologie Radio, a declarat că nuvor avea loc cutremure sau erupţii vulcanice influenţate de apropierea Lunii deplaneta noastră.

AstronomulAustralian David Reneke declară că adepţii teoriilor conspiraţioniste vor găsimereu legături între dezastrele naturale şi mişcările Lunii.

"Dacăte străduieşti, poţi asocia aproape orice dezastru natural cu mişcările de pecer - comete, planete, soare", a declarat acesta.

Întimpul unui perigeu lunar, astrul poate părea cu până la 14% mai mare şi cu 30%mai strălucitoare decât în mod normal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-05-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image