2019-04-21 17:27


Lybek, FMI: Salariile bugetarilor au fost reduse la nivelul din 2005

 |  15:06
Lybek, FMI: Salariile bugetarilor au fost reduse la nivelul din 2005

Salariilebugetarilor au fost reduse la nivelul din 2005 şi vor reprezenta acelaşiprocent din PIB ca atunci, a declarat, marţi, reprezentantul FMI în România,Tonny Lybek, la lansarea unui raport privind piaţa muncii realizat de BloculNaţional Sindical.

ReprezentantulFMI a precizat că în ultimii ani salariile în România au crescut extrem demult, la fel ca şi numărul de angajaţi şi că aceste măsuri trebuiau corectateîntrucât ponderea cheltuielilor privind salarizarea era mai mare decât cea aveniturilor. Lybek a precizat că veniturile din România reprezintă aproximativ30% din PIB, faţă de 48-50% în alte ţări.

Tonny Lybeka mai spus că revenirea economică în Europa este destul de lentă, iar acestlucru s-a reflectat asupra ocupării. El a adăugat că unele ţări, cum ar fi deexemplu Olanda, s-au descurcat mai bine, dar pentru redresare trebuie realizatenişte echilibre fiscale.

România asimţit acut efectele crizei, pentru că deficitul a crescut rapid, ajungând la8,8% din PIB, în timp ce Bulgaria în aceeaşi perioadă înregistra un excedentbugetar, a mai declarat Lybek.

"Trebuiesă existe o flexibilitate mai mare pentru a repara diferenţele. Este nevoie şide voinţă politică şi de ajutor din parte partenerilor sociali pentru a rezolvaproblemele. România a fost lovită de această criză şi au existat şi perioade decreştere economică, dar acestea au făcut ca România să fie şi mai vulnerabilăîn faţa crizei", a precizat reprezentantul FMI.

El a maiarătat că în ultima perioadă exporturile au început să crească, iar primelesectoare lovite de criză încep să-şi revină.

Potrivitreprezentantului FMI, dacă România îşi va respecta angajamentele asumate, arputea avea în 2011 o creştere economică de 1,5%. Lybek a precizat că cea maimare problemă a României este cea de natură fiscală, acesta fiind motivulpentru care autorităţile au început să ia o serie de măsuri de protecţie.

"Dacăproblema deficitului bugetar nu va fi rezolvată, va ridica probleme extrem degrave. Beneficiile sociale au fost reanalizate şi s-a garantat o schemă minimăa venitului şi s-a îmbunătăţit colectarea veniturilor la bugetul de stat",a mai spus Lybek.

Tonny Lybeka declarat că în 2011 România ar putea reveni la rate ale şomajului mai micigraţie măsurilor implementate. "Avem aşteptări bune pentru că România vapune în practică angajamentele asumate", a mai spus reprezentantul FMI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638939-12-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PISCEKY
31 Aug 2010

ce sa zic...........am cazut pe spate.sa faca astia procnoze pe banii si pe nervii amricanilor!sa nu uitati de porcii de la mine din banat.comtim in speta,plus alte ineptii! in concluzie ...sa ne mai lasa astia cu modelul...ARGENTINIAN!p.s la salariul din 2005 banca oare mi+ar mai acorda credit?despre asta nu vb nimeni?noi ce facem cu bancile?ne intoarcem la preturile din 2005?bineinteles ca asta nu-i doare pe idiotii astia.adica......tericianul este de vina!ha!ha!dar o sa vina ele si alegerile
Random imageUltimele stiri


STARBAG