2017-01-18 14:17

ULTIMA ORA


Macovei așteaptă soluţia finală în cazul Năstase

 |  09:58
Macovei așteaptă soluţia finală în cazul Năstase

Eurodeputatul PDL Monica Macovei, amintește, pe blog, că Adrian Năstase are încă de dat explicaţii despre milionul de euro care ar fi fost trecut de fostul premier în declaraţia de avere din 2005. Fostul ministru al Justiţiei scrie că aşteaptă soluţia finală în dosarul "Mătuşa Tamara", considerat de Năstase un capitol neplăcut din viaţa sa publică, care a început în 2006 şi a dus la decizii nedrepte.

"Nu comentez deciziile instanţelor. Aştept motivarea judecătorilor şi, desigur, soluţia definitivă din recurs. Remarc însă cât de mult timp le-a luat judecătorilor să ia o decizie: mai mult de patru ani şi jumătate, perioadă în care am asistat şi la aplicarea retroactivă a unei decizii a CC, care a determinat plimbarea dosarului între judecători şi procurori", a precizat pe blog Monica Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei precizează că acest dosar nu a fost unul politic "cum nu sunt dosare politice nici cele trimise în judecată recent de DNA cu politicieni aflaţi la putere."

"Opinia publică rămâne cu cel puţin două necunoscute legate de acest dosar şi poate că Adrian Năstase se hotărăşte să ne spună: 1. cum e cu moştenirea de aproape 1 milion de euro despre care presa scria că a trecut-o în declaraţia de avere la sfârşitul anului 2005. Cum se justifică suma de 400.000 de dolari depusă de soţia sa într-un cont bancar. 2. Unde şi cum a dispărut dosarul de la Oficiul de Spălare a Banilor. Un fost prim-ministru care participa activ la viata politica a tarii trebuie sa dea explicații opiniei publice.", menționează eurodeputatul PDL pe monica-macovei.ro.

Fostul ministru al Justiţiei amintește că " Adrian Năstase mai este inculpat în două dosare care aşteaptă să fie judecate: Trofeul calităţii şi Termopanele." "Cel puţin legat de acesta din urmă, îmi aduc aminte câte eforturi a depus Victor Ponta în Parlament ca să-i împiedice pe procurori să facă percheziţii la casele din Zambaccian şi Cornu ale mentorului său politic", precizează în încheiere Macovei.

Reacția eurodeputatului PDL vine după ce fostul premier Adrian Năstase a fost achitat, joi, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru faptele de corupţie imputate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-24

TAGURI: Mătuşa_Tamara, Năstase, MacoveiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image