2017-01-21 00:02

ULTIMA ORA


Macovei consideră că proiectul Roşia Montană nu e util pentru România

 |  14:40
Macovei consideră că proiectul Roşia Montană nu e util pentru România

Europarlamentarul Monica Macovei, vicepreşedinte al PDL, a afirmat, miercuri, că deschiderea exploatării aurifere de la Roşia Montană nu reprezintă un proiect util pentru România şi susţine că nu se va lăsa influenţată de colegii de partid în privinţa acestui subiect.

"Nu cred că este un proiect util României. Este unul care aduce numai pagubă în toate domeniile", a declarat Monica Macovei la RFI.

Europarlamentarul a susţinut, totodată, necesitatea realizării unui calcul comparativ al costurilor exploatării şi al riscurilor generate de aceasta cu declaratele avantaje pe care proiectul le-ar genera asupra rezervei de aur a României, scrie Agerpres.

"Trebuie să se calculeze efectiv în costuri, în bani costurile de mediu, riscul de accidente, cu costurile asupra sănătăţii şi mediului şi comparativ cu cât ne-ar aduce apropo de discuţiile cu rezerva de aur. De asemenea, e foarte important, trebuie să vedem licenţa de exploatare dată acum mulţi ani şi toate documentele trebuie desecretizate, pentru a se face o dezbatere reală", a declarat europarlamentarul PDL pentru RFI.

Nu în ultimul rând, vicepreşedintele democrat-liberal a declarat că îşi va menţine punctul vedere asupra proiectului Roşia Montană indiferent de ce poziţie vor adopta colegii săi din conducerea PDL.

"Îmi susţin punctul de vedere şi îmi susţin lucrurile în care cred, indiferent de ce spun colegii mei. Asta este important, să nu fim aşa uşor influenţabili de partid sau de alte organisme din care facem parte. Asta cred şi asta voi spune în continuare", a mai declarat Monica Macovei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image