2017-01-19 11:14

ULTIMA ORA


MAE: Până în acest moment nu sunt semnalări că români ar fi între victimele din Japonia

 |  16:24
MAE: Până în acest moment nu sunt semnalări că români ar fi între victimele din Japonia

Ministerul român de Externe precizeazăcă ambasada României la Tokyo este în permanentă legătură cu autorităţilelocale şi centrale nipone, pentru primirea de informaţii privind cetăţeniiromâni, iar până în acest moment nu a primit "semnalări" că printrevictimele cutremurului ar fi români.

MAEprecizează că autorităţile japoneze sunt singurele abilitate să organizezeoperaţiuni de căutare a cetăţenilor în zonele calamitate.

MAErecomandă cetăţenilor români care solicită informaţii să transmită toate datelelor de identificare şi detalii cât mai exacte despre persoanele căutate(adresa, e-mail, numere de telefon disponibile etc.) .

Deasemenea, ministerul face apel ca solicitările să fie transmise prin Internet(e-mail: ; ). Cetăţenii români saufamiliile acestora pot contacta Ambasada României la numărul de telefon+81.334.79.03.11, cât şi la celula de criză din cadrul Departamentului Consularal MAE, la numărul de telefon +40.21.319.21.37 sau la adresa de e-mail:

MAEjaponez a creat un centru de informaţii pentru reperarea cetăţenilor străinicare sunt în zonele afectate şi despre care nu există informaţii. Până laaceastă oră, nu există informaţii despre victime cetăţeni UE.

Oriceinformaţii certe, verificate şi confirmate oficial de către autorităţile niponeprivind cetăţenii români din Japonia vor fi transmise de MAE familiilor celorîn drept.

Autorităţilenipone lansează avertismente repetate privind posibilitatea întreruperiienergiei electrice în întreaga Japonie din cauza suspendării activităţii maimultor centrale nucleare.

Reactorul 3de la Fukushima este sub monitorizare permanentă după ce în dimineaţa zilei de13 martie s-au constatat scurgeri radioactive, în cantităţi reduse.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-06-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image