2019-01-24 05:14


Magazinul din Ocna Mureş de lângă craterul format după surparea unei galerii de mină s-a prăbuşit

 |  15:22
Magazinul din Ocna Mureş de lângă craterul format după surparea unei galerii de mină s-a prăbuşit

Supermarketuldin Ocna Mureş aflat în apropierea craterului format în urma surpării uneigalerii a fostei mine de sare din localitate s-a prăbuşit, miercuri după-amiază,după ce craterul a avansat în ultimele ore şi a afectat structura de rezistenţăa magazinului.

Purtătorulde cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, AlinaBălaş, a declarat că supermarketul aflat în apropierea craterului format înurma surpării unei galerii a fostei mine de sare din localitatea Ocna Mureş s-aprăbuşit, structura de rezistenţă a centrului comercial fiind grav afectată.

Bălaşa spus că bunurile din supermarket nu au putut fi salvate.

PotrivitInspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, craterul s-a formatmiercuri dimineaţă, pe un teren aflat în spatele unui supermarket dinlocalitatea Ocna Mureş, iar "fenomenul este cauzat de apa sub presiuneprovenită de la o sondă aparţindând societăţii Salina din Ocna Mureş care aajuns la suprafaţă, producând prăbuşirea unei foste galerii".

Primaruloraşului Ocana Mureş, Augustin Drăguţ, a declarat că două locuinţe aflate înapropierea zonei unde s-a format craterul au fost evacuate preventiv.

Ela spus că fisuri au apărut şi în clădirea în care îşi are sediul AministraţiaFinanciară, astfel că angajaţii au fost mutaţi temporar în două săli ale Caseide Cultură.

Ulterior,autorităţile din Ocna Mureş au evacuat bunurile din sediul Administraţiei Financiaredin oraş, din două locuinţe şi dintr-o florărie, construcţii aflate înapropierea zonei în care s-a surpat galeria, măsura fiind luată deoarececraterul format avansează.

Potrivitpurtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)Alba, Alina Bălaş, craterul avansează tot mai mult, diamentrul acestuiaajungând la aproximativ 200 de metri pătraţi, astfel încât s-a decis evacuareabunurilor din două locuinţe din zonă, din sediul Administraţiei Financiare şidintr-o florărie, construcţii în care au apărut deja fisuri.

Conformsursei citate, în zonă a fost interzis accesul, a fost oprită furnizareaenergiei electrice, a gazului şi a apei potabile, iar circulaţia rutieră pestrăzile Mihai Eminescu şi Nicolae Iorga a fost închisă.

Bălaşa spus că la ora 13.00 a început şedinţa Comitetului pentru Situaţii deUrgenţă, întâlnire la care participă, pe lângă autorităţile judeţene şi locale,specialiştii unor instituţii abilitate în găsirea unor soluţii pentru oprireafenomenului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-05-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...