2017-01-17 23:28

ULTIMA ORA


Magistrala 4 va fi extinsă cu două staţii. Cât ar putea costa staţiile de metrou Laminorului şi Străuleşti

 |  13:32
Magistrala 4 va fi extinsă cu două staţii. Cât ar putea costa staţiile de metrou Laminorului şi Străuleşti
Metrorex a publicat anunţul de intenţiepentru extinderea Magistralei 4 cu două staţii, Laminorului şi Străuleşti,valoarea estimativă a contractului pentru achiziţia lucrărilor de construcţiefiind de 375 milioane lei, fără TVA.

Astfel,Metrorex vrea să contracteze lucrările de execuţie a structurii de rezistenţăpentru tunele, galerii şi staţii. Durata estimativă a contractului este deaproximativ 24 de luni.

"Încadrul aceluiaşi proiect se vor realiza şi lucrările de structură ale depouluide metrou din zona lacului Străuleşti, a terminalului multimodal pentruautobuze şi microbuze, precum şi a primului park&ride din vecinătateametroului", se arată într-un comunicat al Metrorex.

Dataprevazută pentru începerea procedurilor de adjudecare a fost stabiltă pentru 3octombrie.

În luna mai, Ministerul Transporturilor a lansat în dezbaterepublică un proiect de HG privind extindereaa Magistralei 4 până în zona laculuiStrăuleşti, unde va fi construit un nod terminal cu o parcare, un dispecerat şio autogară, investiţia fiind estimată la 1,22 miliarde lei, inclusiv TVA (298,5milioane euro).

Potrivitproiectului de act normativ, investiţia se va derula pe o perioadă de patru anişi va fi finanţată printr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii,bugetul de stat şi surse proprii ale Metrorex.

Înprezent, Magistrala 4 de metrou are patru staţii (Gara de Nord 2, Basarab 2,Griviţa şi 1 Mai), iar în luna iulie vor fi puse în funcţiune alte două (Pajuraşi Parc Bazilescu).

Reţeuade metrou din Bucureşti are o lungime de 67 de kilmetri, patru magistrale şi 49de staţii. În primăvară, Metrorex a atribuit lucrările pentru construcţiaMagistralei 5, care urmează să fie pusă în funcţiune în 2014.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-04-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image