2018-12-19 10:06


‘’Magiunul de prune Topoloveni’’ a devenit primul produs românesc în topul calităţii europene

 |  16:06
‘’Magiunul de prune Topoloveni’’ a devenit primul produs românesc în topul calităţii europene

"Magiunul de prune Topoloveni"se alătură, începând de vineri, celor peste 1000 de produse agricole şialimentare protejate de sistemul de calitate european al denumirilor de origineprotejată şi indicaţiilor geografice protejate, fiind primul românesc de acesttip, potrivit Comisiei Europene.

" România are tradiţii locale,agricole şi alimentare, cu un potenţial excepţional. Recunoaşterea europeană pentru magiunul de Topoloveni este un primpas, un drum deschis pentru promovarea şi protejarea produselor de calitateromâneşti, în Europa şi în afara ei. Îi felicit pe producători pentru acestsucces şi sper că şi alţii le vor urma exemplul", a declarat comisarul europeanpentru Agricultură şi Dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, după semnarea decizieide înregistrare a produsului românesc în registrul denumirilor de origine şiindicaţiilor geografice protejate.

Potrivitsursei citate, garantareacalităţii pentru consumatori şi a unui preţ echitabil pentru fermieri suntobiectivele reformei politicii europene de calitate lansată deComisia Europeană în decembrie 2010.

"Aceastaare în vedere o mai bună recunoaştere a valorii produselor de calitate, atradiţiilor din care izvorăsc şi a efortului suplimentar pe care realizareaacestora îl solicită. Procedurile administrative vor fi simplificate,indicaţiile geografice vor beneficia de definiţii mai clare şi protecţieîmbunătăţită, iar specialităţile tradiţionale garantate de noi criterii deeligibilitate", se arată în comunicatul CE.

Comisiaanalizează şi necesitatea introducerii unor sisteme de calitate adaptatemicilor producători, care îşi comercializează produsele pe pieţe locale, respectivproducătorilor din zonele montane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-06-19
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri






loading...