2016-12-11 04:26

ULTIMA ORA


Mai multe persoane au fost rănite la un miting anti-UE în Croația

 |  16:17
Mai multe persoane au fost rănite la un miting anti-UE în Croația

Mai multe persoane au fost rănite sau reţinute sâmbătă, în Croația, după ciocnirile care au avut loc între un grup de protestatari naţionalişti și forțele de ordine. Conflictul a izbucnit în momentul în care protestatarii au încercat să înlăture un drapel al Uniunii Europene, cu o zi înaintea referendumului privind aderarea ţării la UE.

La miting au participat circa o mie de persoane, în special veterani de război şi militanţi de dreapta, care se opun aderării Croaţiei la Uniunea Europeană.

Ciocnirile între polițiștii croații și protestatari au avut loc la încheierea marşului de protest, în momentul în care un grup de câteva zeci de persoane au încercat să coboare drapelul UE de pe un stâlp din apropiere.

Aceste incidente se adaugă tensiunilor dinaintea referendumului de duminică referitor la aderarea Croaţiei la UE în 2013, cu toate că circa 60% dintre croaţi s-ar pronunţa pentru această aderare, potrivit unui ultim sondaj de opinie.

Pe pancartele protestatarilor, care scandau sloganuri împotriva Uniunii Europene, se putea citi 'Nu în UE', scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-05

TAGURI: miting, Croația, anti-UEComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

CE DE HANDBAL. România joacă mâine seară cu Croaţia, calificarea tricolorelor nu este încă sigură Victoria fenomenală cu Rusia, campioana olimpică en-titre, a produs o bucurie fără margini... 08 Dec 2016 | (0)
Handbal: România învinge Croația și se califică în grupele CE Dupa un inceput timid de partida, nationala de handbal feminin a Romaniei a revenit in joc si a... 09 Dec 2016 | (0)