2017-01-16 18:03

ULTIMA ORA


MAI vrea să interzică vânzarea etnobotanicelor pe internet

 |  16:18
MAI vrea să interzică vânzarea etnobotanicelor pe internet

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş,afirmă că ministerul lucrează la un concept prin care se va putea combatevânzarea de produse etnobotanice şi pe internet, concomitent cu acţiunile deeliminare a magazinelor specifice.

Traian Igaşa declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Arad, că următoarea etapă de luptă împotriva produselor etnobotanice vizeazăcomerţul online.

"Împreunăcu Ministerul Sănătăţii şi al Agriculturii am semnat un ordin comun prin careacţionăm în vederea eliminării de pe piaţă a acestor magazine care vând produseetnobotanice. Este o bătălie dură cu tot ce înseamnă distribuţia acestorproduse şi avem acţiuni săptămânale în această direcţie. În continuare, lucrămşi la capitolul privind vânzarea prin internet", a spus ministrul, care nua oferit informaţii suplimentare privind posibilităţile de combatere acomerţului online de produse etnobotanice.

Igaş a maispus că în judeţul Arad au fost închise patru magazine care comercializauproduse etnobotanice.

Guvernulurmează să ia o decizie în privinţa produselor etnobotanice, în acest sensfiind elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă.

În 10februarie 2010, Guvernul a emis o Ordonanţă de urgenţă prin care a fostinterzisă comercializarea unui număr de 36 de substanţe şi plante etnobotanice,care au fost asimilate drogurilor. Şi după apariţia acestei ordonanţe, însă,sute de tineri au continuat să ajungă la spital în stare gravă, în urmaconsumului de plante etnobotanice procurate fie de la magazine specializate,fie achiziţionate de pe internet. Totodată, s-a înregistrat o scădere a vârsteiconsumatorilor de astfel de substanţe.

În acestecondiţii, medicii şi inspectoratele şcolare au solicitat închiderea magazinelorcare comercializează astfel de produse.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image