2018-12-12 10:16


Manchester United vrea să fie listată la bursa din Singapore

 |  15:52
Manchester United vrea să fie listată la bursa din Singapore

Campioana Angliei la fotbal, Manchester United, intenţionează să se listeze la bursa din Singapore, pentru a obţine un miliard de dolari, în această regiune în care echipele engleze au mulţi suporteri, a indicat miercuri presa din Singapore.

Reprezentanţi ai lui United s-au întâlnit recent cu responsabili ai bursei din Singapore, în timp ce reprezentanţi ai familiei Glazer, proprietara clubului, au avut discuţii cu bancherii din această ţară, scrie cotidianul Straits Times. Conform ziarului, un fond din Singapore, Temasek Holdings, ar deveni un investitor cheie.

Manchester United a fost cumpărată în 2005 de familia americană Glazer şi a fost retrasă atunci de la bursa din Londra, unde era listată de 11 ani.

Listarea la bursa din Singapore, care ar privi o treime din capitalul clubului, este prevăzută pentru ultimul trimestru din 2011, a indicat agenţia Dow Jones Newswires, citând surse sub acoperirea anonimatului.

Dacă operaţiunea va permite într-adevăr obţinerea unui miliard de dolari, clubul ar fi evaluat deci la 3 miliarde de dolari, mult peste estimările obişnuite.

La începutul anului, revista Forbes a afirmat că Manchester United este cel mai rentabil club de fotbal din 2011 pe plan mondial, atribuindu-i o valoare de piaţă de 1,86 miliarde de dolari.

În opinia analiştilor, această operaţiune de la Singapore se bazează pe abundenţa de lichidităţi de pe pieţele asiatice şi pe uriaşa popularitate a clubului în regiune.

'Mai mult de jumătate de fanii lor sunt în Asia, din China până în Coreea, trecând prin Asia de sud-est. Toţi cei nebuni după MU vor răspunde prezent. Mulţi dintre ei îşi pot permite să cumpere acţiuni, iar cei care sunt prea tineri le vor cere părinţilor s-o facă. E normal ca bancherii să vină acolo unde sunt banii şi suporterii', a declarat un economist, Song Seng Wun.

'Diavolii roşii' au de mulţi ani succes pe gazon, dar clubul are datorii foarte mari, mai ales după ce a fost cumpărat de familia Glazer. Conform publicaţiei Business Times din Singapore, datoriile lui United sunt în prezent de 717 milioane de lire sterline.

Proprietarii lui United s-au gândit iniţial să listeze clubul la bursa din Hong Kong, dar în final s-au răzgândit în favoarea celei din Singapore, scrie presa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...