2017-01-24 13:20


Mandat de arestare pentru patronul lui Portsmouth

 |  12:58
Mandat de arestare pentru patronul lui Portsmouth

Procurorii lituanieni au emis un mandat european de arestare împotriva rusului Vladimir Antonov, patronul clubului englez Portsmouth, acuzat de fraudarea a două bănci din Lituania.

Vladimir Antonov şi partenerul său de afaceri, lituanianul Raimundas Baranauskas, sunt principalii suspecţi într-un caz de fraudă şi spălare de bani, care ar putea duce la falimentul a două bănci baltice.

Snoras Bank din Lituania a fost naţionalizată săptămâna trecută după ce s-a descoperit un imens deficit activ, în timp ce banca letonă Latvijas Karjbanka se află sub controlul autorităţilor de reglementare bancară, din cauza neaşteptatelor ieşiri de capital din ultimele zile, informează Agerpres.

Antonov, 36 ani, deţinea 68 la sută din acţiunile băncii Snoras, înainte de a fi naţionalizată, iar la Latvijas Krajbanka era în posesia a 60 la sută din pachetul de acţiuni.

Omul de afaceri rus a încercat recent să preia, fără succes, compania auto Saab, aparent din cauza lipsei de transparenţă a originii capitalului său.

Circa 200 milioane de dolari au ieşit din cele două bănci, pentru a finanţa proiectele de investiţii ale lui Antonov.

Problemele celor două bănci au declanşat alarma la Comitetul Olimpic Lituanian, care avea fonduri depozitate la Snoras şi s-ar putea găsi în situaţia de a nu putea finanţa sejurul delegaţiei naţionale la JO 2012.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image