2019-01-24 04:28


MANDAT INTERNATIONAL EMIS DE INTERPOL PENTRU FONDATORUL WIKILEAKS

 |  10:22
MANDAT INTERNATIONAL EMIS DE INTERPOL PENTRU FONDATORUL WIKILEAKS

Interpolul a emis marţi un mandat de arestare internaţional pe numele luiJulian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, căutat de justiţia suedezăîntr-o anchetă pentru viol şi agresiune sexuală.

Un purtător de cuvânt al Interpol aconfirmat publicarea pe site-ul instituţiei a unui aviz de căutare pentruAssange.

"Solicitareade mandat de arestare în scopul extrădării" a fost primită la 20 noiembriedin partea Suediei şi este distribuită către toate cele 188 de ţări membre.

JulianAssange a sesizat marţi Curtea Supremă suedeză, pentru a contesta mandatul emispe numele său. În data de 18 noiembrie, justiţia suedeză a emis un mandat dearestare pentru Assange, în vederea interogării "pentru bănuielirezonabile de viol, agresiune sexuală şi coerciţie", în cazul unor faptepetrecute în luna august.

Avocatulfondatorului WikiLeaks a contestat decizia, însă aceasta a fost confirmată înapel, singura modalitate de contestare fiind sesizarea Curţii Supreme.

Site-ul WikiLeaks, specializat în dezvăluirea de documente secrete,a început duminică să publice un set de 251.000 de documente diplomaticeamericane, declanşând critici la Washington şi punând mai multe guverne în situaţii incomode.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-09-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...